Primăria Târgoviște a găsit întrebuințare fostelor puncte termice
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: TV Partener
Foto: TV Partener
Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan (PSD), a anunțat că fostele puncte termice vor fi transformate în cluburi pentru pensionari. 

Edilul a fost prezent la punctul termic din micro 6, unde marţi au demarat lucrările de reabilitare a clădirii. Am deosebita plăcere de a vă anunţa un proiect în premieră în municipiul Târgovişte: încep lucrările la primul club de pensionari din municipiu. În acest an vom mai realiza încă un asemenea club şi sper ca în doi, trei ani să avem în Târgovişte cel puţin 10 asemenea cluburi.

Ce înseamnă asemenea cluburi pentru pensionari? În afara unui spaţiu de recreere, acest punct termic căruia i se dă o nouă destinaţie are undeva la 350 de metri pătraţi, deci în afara unui spaţiu de recreere discutăm de o serie de servicii pe care Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, le oferă în mod gratuit pensionarilor. Este vorba de servicii de consiliere psihologică, servicii medicale primare, servicii stomatologice, a spus primarul interimar Târgoviştei, Cristian Stan.

Investiţia se va finaliza la sfârşitul acestui an. Finanţarea este asigurată din bugetul local şi acesta va fi primul club al pensionarilor din Târgovişte. Este o investiţie care se cere de mult timp în Târgovişte, mă bucur că, iată, începem lucrările la acest obiectiv. În paralel rezolvăm şi o problemă mare pe care municipiul o are, este vorba de fostele puncte termice. Multe dintre acestea sunt într-o stare de degradare destul de avansată, a mai precizat Cristian Stan. Termica Târgovişte, care administra punctele termice din municipiu, nu mai funcţionează de aproximativ trei ani. Societatea a intrat în faliment din cauza datoriilor foarte mari. Primăria a montat centrale termice în blocurile ANL, unităţi de învăţământ şi instituţiile subordonate, iar abonaţii care mai erau la Termica au ales aceeaşi soluţie. Punctele termice din municipiu au rămas fără obiect de activitate, iar clădirile s-au degradat în timp. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel