Data publicării:

Primăria Sectorului 3 a inaugurat primul sistem stradal de colectare selectiva DEEE

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Primarul Robert Sorin Negoiţă a inaugurat în Sectorul 3 un sistem de colectare a echipamentelor electrice şi electronice de mici dimensiuni (DEEE) format din 15 puncte de colectare.

„Sunt foarte încântat să colaborăm cu parteneri interesaţi de protecţia mediului. Este singurul proiect de acest gen şi Sectorul 3 beneficiază de aceste servicii în mod permanent. Mă bucur cu atât mai mult pentru faptul că Primăria Sectorului 3 nu contribuie financiar şi rezolvăm problema prin acest parteneriat. Mai mult decât atât, cetăţenii Sectorului 3 au unde să arunce deşeurile. Facilităţilor din cadrul acestui proiect li se adaugă beneficiile aduse de pubelele inteligente deja implementate în Sectorul 3", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Amplasate alături de restul recipienţilor de colectare selectivă, noile containere de culoare roşie, clar marcate şi inscripţionate, sunt situate în spaţii publice din Sectorul 3, cu acces facil, după cum urmează:

str. 1 Decembrie 1918 – Baraj Bicaz
str. 1 Decembrie 1918 – Lăceni
str. 1 Decembrie 1918 – Postăvarului
str. Nicolae Grigorescu – Burdujeni
str. Nicolae Grigorescu (OMV)
str. Nicolae Grigorescu – Lunca Bradului
bd. Unirii – str. Anton Pann
str. Liviu Rebreanu – str. Odobeşti
str. Mihai Bravu (rond Baba Novac)
str. Nicolae Grigorescu – al. Stănilă
str. Mircea Vodă – str. Nerva Traian
str. Matei Basarab – str. Labirint
bd. Corneliu Coposu – str. Iuliu Barasch
bd. Nerva Traian – str. Panait Cerna
str. Constantin Brâncuşi (rond Gloria)
Amplasarea containerelor s-a realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem de colectare stradal DEEE în Sectorul 3", inclus în programul finanţat prin granturi norvegiene „Steps for WEEE".

Proiectul răspunde unei probleme identificate și confirmate de recentul studiu realizat de ECOTIC și Universitatea Națiunilor Unite, și anume obiceiurile defectuoase ale românilor când vine vorba de renunțarea la echipamentele de uz casnic de mici dimensiuni. În acest sens, Sectorul 3, şi în general Bucureştiul, este un exemplu de bune practici la nivel naţional.

[citeste si]

„Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Am încercat să avem un parteneriat şi în alte părţi, dar nu am avut parte de aceeaşi promptitudine. Vă mulţumim pentru disponibilitatea arătată. Acest proiect înseamnă debutul apariţiei în mai multe zone din Capitală a unor puncte de colectare DEEE, lucru pe care ne dorim să-l realizăm şi în alte mari oraşe ale ţării. Dorinţa noastră este de a conştientiza populaţia asupra importanţei colectării selective în România", a declarat Valentin Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei ECOTIC.

În cadrul proiectului Primăria Sectorului 3 a pus la dispoziţie spaţiile pentru amplasarea recipienţilor de colectare şi a facilitat obţinerea autorizaţiilor necesare. Asociaţia ECOTIC preia DEEE-urile de la punctele de colectare în vederea tratării corespunzătoare şi atingerii ţintelor de reciclare şi valorificare. Aceasta finanţează cu 10% costurile proiectului, restul de 90% fiind asigurate prin Innovation Norway.

Prin aceste containere Primăria Sectorului 3 oferă cetăţenilor un serviciu public nou în special pentru debarasarea deşeurilor de echipamente electrice/electronice mici, fără a aloca sume din bugetul local.

Scopul proiectului este creşterea gradului de conştientizare şi colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice/electronice de mici dimensiuni în Sectorul 3.

Partenerii implicaţi în proiectul ECOTIC finanţat de Innovation Norway Paşi pentru DEEE („Steps for WEEE") sunt Primăria Sectorului 3, operatorul de salubritate de pe raza sectorului, Asociaţia ECOTIC şi Innovation Norway.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel