România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 02 oct, 16:10
Primăria Sector 4, proiect inaugurat în regiunea Cernăuți
Daniel Băluță  Foto: Crișan Andreescu
În Ostrița, regiunea Cernăuți, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul Primăriei Sector 4 București.

În comuna Ostrița, în curtea școlii de cultură generală Ostrița, raionul Herța, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul financiar al Primăriei Sector 4 București, notează Agenția BucPress  din Cernăuți.

Potrivit primarului comunei Ostrița, Vasile Țurcan, proiectul a devenit realitate în urma colaborării cu Primăria Sector 4 București, care a oferit 50 mii de euro. 

 

Există o colaborare strânsă cu Primăria Sector 4

 

Țurcan a declarat pentru BucPress TV că a primit acest ajutor în baza unui acord de înfrățire semnat în 2019. Complexul sportiv al școlii din Ostrița a apărut în urma reconstrucției cazangeriei vechi, valoarea totală a proiectului fiind de 3 milioane 356 mii grivne. În afară de cele 50 mii de euro, 945 mii de grivne a reprezentat contribuția primăriei, iar 1 milion 58 mii grivne a reprezentat contribuția Guvernului ucrainean prin fondul de dezvoltare a infrastructurii, a menționat primarul.

Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți, a menționat în discursul său în timpul inaugurării complexului sportiv că proiectul a fost realizat în cadrul unei colaborării bilaterale româno-ucrainene, fiind un exemplu de urmat pentru celelalte comune. Consulul general al României la Cernăuți a felicitat cadrele didactice de la școala de cultură generală Ostrița cu prilejul zilei profesorului din Ucraina.

La evenimentul de inaugurare au participat primari ai localităților românești din Ținutul Herța, conducerea școlii din Ostrița, cadre didactice. Elevii școlii au demonstrat că sunt înzestrați cu adevărate talente sportive în cadrul unui program de dansuri, karate și diferite jocuri sportive. Un mesaj de felicitare a fost rostit de Mihai Gherman, reprezentant al Consiliului Regional Cernăuți, potrivit Bucpress.eu.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro