Primăria Capitalei vrea „Ziua fără autoturisme”, pe 22 septembrie, pe mai multe artere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Capitalei vrea să interzică traficul cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, în ziua de 22 septembrie 2019. Această zi ar putea fi declarată „Ziua fără autoturisme".

Pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de marți a fost inclus un proiect prin care se stabilește „Ziua fără autoturisme în București", care va fi pe data de 22 septembrie 2019 (duminică), zi în care traficul cu orice fel de vehicul cu motor va fi interzis pe mai multe artere din Capitală.

„Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme", în Municipiul București. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 și 17:00 se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piața Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piața Alba Iulia până la Piața Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertății, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", se arată în proiectul de hotărâre care a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de marți.

Potrivit proiectului, sunt exceptate de la prevederile de mai sus și vor fi autorizate să circule în regim normal: ambulanțele, vehiculele SMURD, pompieri, poliție, Jandarmerie, poliție locală precum și ale altor instituții și servicii publice aflate în misiune.
De asemenea, sunt exceptate de la aceste prevederi, cu condiția de a respecta limita de 30 de km pe oră, vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică (...) vehiculele corpului diplomatic (cu condiția să transporte un diplomat sau ca șoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel