Primăria Capitalei se pregătește de sărbători. A început montarea luminițelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Primăria Capitalei a început pregătirea pentru  sărbătorilor de iarnă montând luminlțele de Crăciun. Anul trecut prețul ilumnatului de sărbători a ajuns la circa 2,5 milioane de euro.

Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an pentru iluminatul festiv în Bucureşti sunt cele achiziţionate în 2019, această acțiune  fiind  un proces laborios care va fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie.

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti are "obligaţia contractuală de a presta serviciul public de iluminat festiv", ca parte a Contractului de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu PMB.

Astfel, în eventualitatea în care nu ar presta acest serviciu, "compania riscă rezilierea contractului de delegare", pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, se arată în comunicatul PMB, citat de Agerpres.

"Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an sunt cele de anul trecut, aşadar nu presupun o nouă achiziţie. Cu privire la calendarul procesului de montare a ornamentelor, precizăm că acesta a început pe 6 octombrie, cu întârziere faţă de anul trecut, când a demarat pe 25 septembrie.

Durata procesului este "similară" cu a altor capitale europene, în condiţiile în care în anul 2019 Parisul a început montarea instalaţiilor la sfârşitul lunii septembrie.

"Şi alte municipii din ţară începeau instalarea ornamentelor de Sărbători în cursul lunii octombrie, anul trecut, însă este vorba despre oraşe cu o suprafaţă mult mai mică şi un număr de instalaţii mult inferior faţă de Capitală: Sibiu - 17 octombrie, Suceava - 19 octombrie, Craiova - 25 octombrie", a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel