Urmărește emisiunea live
„Primăria București nu a dat autorizație pentru protestul profesorilor din Capitală. Este decizia fiecărei organizații dacă își asumă sau nu acest protest”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Un profesor ne-a spus că Primăria București nu a autorizat protestul de joi din Capitală.

Profesorul care predă la o școală din București ne-a spus ce mesaj a primit de la sindicat:

„În urma discuției de astăzi de la Primăria Municipiului București, nu am primit autorizare pentru protestul de mâine, 25 mai 2023. Mâine, în București sunt trei evenimente majore: Înălțarea (cu aglomerări în jurul locațiilor de cult), Ziua Eroilor (depunere de coroane în mai multe locuri) și vizita președintelui Germaniei. Colegii de la FSLI și-au asumat un protest neautorizat și au spus că ei vor fi prezenți. Este decizia fiecărei organizații dacă își asumă sau nu acest protest. În condițiile în care doriți să veniți, vă rog să ne anunțați numărul de persoane”.

Profesorul a zis că mulți dascăli nu vor ieși în stradă de frica amenzilor.

„Nefiind un protest autorizat, nu vom ieși mulți în stradă de teamă să nu primim amenzi”, ne-a mai zis profesorul.

Dascălul mi-a zis că sunt părinți care le reproșează faptul că fac grevă.

„Azi am rămas cu un gust amar... La metrou, o mămică de la clasa mea, care până acum, când mă întâlneam pe stradă cu ea, era mereu "domnul diriginte... ce faceți, cum mai este x"... astăzi pur și simplu abia a schițat un bună ziua, nici nu l-a rostit, doar o grimasă încruntată. Am avut și zile bune în învățământ, succese, ore de la care ieșeam super mulțumit, încărcat de energie, nicidecum obosit, dar ultimele zile... umilință maximă”, ne-a mai zis profesorul.

VEZI ȘI: Grevă. Mai mulți profesori, mobilizare împotriva Danei Budeanu. Au lansat și o petiție - https://www.dcnews.ro/greva-mai-multi-profesori-mobilizare-impotriva-danei-budeanu-au-lansat-si-o-petitie_917470.html

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că au fost găsite soluţii pentru mai multe revendicări ale sindicatelor din Educaţie.

„S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Aceste promisiuni vor fi onorate", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit preşedintelui, „legea salarizării unice va veni cu soluţii şi pentru angajaţii din Educaţie".

El a apreciat că greva din învăţământ „este o temă foarte serioasă", iar solicitările profesorilor „sunt în bună parte legitime, uşor de înţeles".

Potrivit lui Iohannis, negocierile cu sindicatele „se poartă real în format de coaliţie".

„Speranţa mea este să se termine amiabil. Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrului Educaţiei, doamna Deca, de a sprijini aceste solicitări", a arătat Iohannis.

El a susţinut că, „indiferent cum se duc negocierile, ce a promis Guvernul că va fi posibil, va face".

VEZI ȘI: Grevă profesori 2023. Ana Măiță: Voi pleca în concediu orice ar fi. Putem da examen la anul, nu am o problemă să țin copilul un an pe tușă. Și încurajez toți părinții să facă la fel - https://www.dcnews.ro/greva-profesori-2023-ana-maita-voi-pleca-in-concediu-orice-ar-fi-putem-da-examen-la-anul-nu-am-o-problema-sa-tin-copilul-un-an-pe-tusa-si-incurajez-toti-parintii-sa-faca-la-fel_917316.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel