INCREDIBIL! Culisele războiului politic din mediul rural. Adrian Constantin acuză MANEVRA PNL: Cum a fost fentată decizia ÎCCJ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Constantin, candidatul PSD la primăria Gruiu, jud. Ilfov, face dezvăluiri explozive cu doar câteva zile înainte de alegerile locale. 

Acesta spune că primarul în funcţie, care candidează din partea PNL pentru un nou mandat, a fost declarat incompatibil de către ANI şi nu ar mai putea ocupa funcţia în următorii trei ani. Adrian Constantin reclamă, însă, şi un artificiu la limita legalităţii realizat de Prefectura Ilfov, pentru ca primarul să îşi ducă mandatul actual la sfârşit. 

"Pot să spun că avem o decizie de la ÎCCJ, dată definitiv şi irevocabil pe 28 ianuarie 2020 într-un proces de incompatibilitate pe care primarul l-a pierdut. A fost suspendat din funcţie două luni de zile de către Prefectură, a fost demis. Legea îţi dă dreptul să ataci ordinul prefectului, asta a şi făcut. Prefectul fiind liberal, coleg de breaslă, nu a fondat ordinul şi Samoilă Ion a câştigat procesul, a fost repus în funcţie. Doar că atunci când îşi va termina mandatul, i se va activa incompatibilitatea şi acesta va fi demis din nou. ANI va interveni, alături de instituţiile abilitate. Din păcate, acestea sunt legile, are voie să candideze. Probabil e şi o tactică a lor, se gândesc că vor face majoritate în Consiliul Local, îşi vor pune viceprimarul, primarul va fi demis şi va rămâne viceprimarul ca să acopere oala penelistă.", a declarat Adrian Constantin în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Unde a greşit Prefectura

"Mulţi alegători ştiu, au luat la cunoştinţă, dar mulţi nu ştiu ce să mai creadă. Am văzut o bucurie masivă în comună când el a fost suspendat, asta m-a determinat şi mai mult să candidez. Când el a revenit în funcţie, pentru că Prefectura Ilfov nu a fondat ordinul, foarte multă lume a fost debusolată. Ordinul prefectului a putut fi atacat, conform legii. Prefectul a luat act de decizia ÎCCJ, a emis un ordin, l-a destituit din funcţie pe primar, dar nu a fondat ordinul. Dacă va câştiga acum, i se va activa incompatibilitatea, va fi demis şi nu va putea ocupa timp de trei ani vreo funcţie de demnitate publică. Eu încurajez oamenii să vină la vot cu mult curaj, ca să nu mai avem această teamă", a mai spus candidatul PSD. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel