Primar ales după ce s-a dat cu banul
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Primarul unui sat izolat din Anzii din Peru a fost ales vineri după ce s-a dat cu banul, întrucât cei doi candidaţi erau la egalitate după scrutin, a anunţat Comisia naţională pentru alegeri, relatează AFP.

La Tibillo, în regiunea Ica (sud-vest), şansa i-a surâs lui Wilbert Estrada, din partidul de centru Acţiunea populară.

"Mulţumită Fecioarei din satul meu, tragerea la sorţi mi-a fost favorabilă. Sunt foarte fericit să muncesc pentru a face să progreseze acest sat uitat", a declarat învingătorul în faţa jurnaliştilor.

Estrada l-a învins în lupta electorală pe propriul său văr, Javier Gallegos, din formaţiunea Mişcarea regională de muncă pentru modernitate.

Fiecare dintre cei doi a obţinut 102 voturi dintr-un total de 347 de sufragii exprimate în alegerile municipale de la 7 octombrie. Ceilalţi candidaţi şi-au împărţit restul de voturi.

Alegerea neobişnuită a primarului a avut loc în public, la sediul Comisiei electorale speciale din regiunea Ica. Moneda a fost aruncată în aer de şeful poliţiei din sat. O primă tragere la sorţi a stabilit ce parte a monedei va reprezenta fiecare candidat. Învingătorul a ales stema, iar pierzătorul banul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel