Prima staţie de încărcare pentru automobile electrice, lansată miercuri, în București
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
incarcare_masina_electrica
incarcare_masina_electrica

Premieră în România. Prima staţie de încărcare pentru automobile electrice din România va fi lansată miercuri, aceasta fiind amplasată în spatele Pieţei Unirii din Bucureşti.

La eveniment va fi înmânată cheia unei maşini electrice primului proprietar - Comitetul Naţional Român CIGRE, pentru modelul Mitsubishi i-MiEV.

Lansat în noiembrie 2010, proiectul 'Automobile electrice' a început prin dezvoltarea unei strategii de implementare pe care Mitsubishi România o susţine din poziţia de partener.

Staţia de alimentare este dotată cu două puncte de încărcare de nivel 1, având următorii parametri: alimentare monofazată cu tensiunea 230 V şi intensitatea curentului 16 A. Accesul la prize se face prin intermediul unui card personalizat pentru utilizatorul automobilului electric. Plata energiei consumate pentru încărcare se va face cu ajutorul contoarelor inteligente punând la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, astfel încât să devină accesibile tuturor utilizatorilor: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai guvernului, ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai unor companii energetice şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Citește și:

Subvenţii de până la 20 la sută pentru persoanele care vor cumpăra automobile electrice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel