Prima reacție din tabăra Tudorache după ce a spus procurorul Iașinovschi: Armand ar trebui să-și dea demisia la ora asta
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Imagine din sala cu sacii de voturi pentru Primăria Sectorului 1
Imagine din sala cu sacii de voturi pentru Primăria Sectorului 1
Mihai Drăgan, avocatul fostului primar al Sectorului 1 Dan Tudorache, a reacționat după gestul procurorului care anchetează presupusa fraudă din dosarul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1. 

Procurorul Sorin Iașinovschi a făcut mai multe afirmații grave, cu fapte reieșite din anchetă. Conform acestuia, există fraude la nivelul secțiilor de vot din Sectorul 1. ”Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!” a spus procurorul. 

Vezi mai mult: 

Alegeri Sectorul 1. Procurorul Sorin Iaşinovschi: Da, există fraudă la nivelul secţiilor!

Fraudă la Sectorul 1? Procurorul Iașinovschi: Suspiciunea a fost întărită de imaginile cu persoanele care umblau cu sacul în spate

”O mare rușine pentru această țară”

Avocatul Mihai Drăgan a afirmat, la Antena 3, că ”dincolo de satisfacția profesională că ceea ce afirmam încă din 28 septembrie este confirmat de un magistrat, vă mărturisesc că mă încearcă o mare tristețe pentru că România este în halul în care este. Pe de altă parte, și pentru că autoritățile nu au făcut absolut nimic cu excepția acestui procuror, care a ales să nu-și trădeze meseria și să iasă public, să spună niște chestiuni. Faptul că-n urma presiunilor inimaginabile, s-a anulat difuzarea interviului pe postul de televiziune pentru care a fost acordat, pentru mine este o pată adâncă pe obrazul democrației din România, pe obrazul presei din România, a clasei politice, iar eu cred că lipsa de reacție până la acest moment, din partea președintelui Iohannis, care trebuie să fie garantul Constituției, din parta CNA-ului, din partea oricărei instituții care doarme la ora asta, este o mare rușine pentru această țară.”

”Știu că acest interviu a fost mult mai amplu, mi se confirmă mie și opiniei publice că acel comunicat dat de SIIJ a fost cenzurat de către Parchetul General și, practic, niște forțe, zic eu, oricum, dar nu democratice, și-au dat mână de la mână ca rezultatul alegerilor să rămână acesta viciat.” este de părere avocatul. 

”Dacă sfidarea nu merge până dincolo de maxim, doamna Clotilde la ora asta ar fi trebuit să-și dea demisia. În schimb, dumneaei preferă în continuare să amenințe, să pună poze cu foști procurori de tristă amintire pentru țară, care au făcut, din punctul meu de vedere, justiția harcea-parcea, dovadă stând numărul de achitări și de dosare care s-au demonstrat a fi făcături, în instanță. Dintr-odată justiția nu mai e suverană, nu mai trebuie să ascultăm ce zice procurorul. Îl ascultăm doar când ne convine ceea ce spune.  Orice tăcere în fața unui asemenea abuz nu poate să conducă decât la o masacrare a democrației și, în cele din urmă, la punerea noastră într-un lanț.” conchide avocatul Mihai Drăgan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel