Prima femeie care a făcut şcoala de Salvamont, de 38 de ani pe munte. "Când iubeşti ceva, o faci până la capăt"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Doamna Lucia este prima femeie din România care a făcut şcoala Salvamont şi este de 38 de ani în slujba serviciului Salvamont. 

"Din 1982, doamna Lucia salvează vieți! Da, ați citit bine. De peste 38 de ani, și-a dedicat timpul, energia, sufletul pentru oameni!

"Marea satisfacție este atunci când se întoarce un turist care a fost salvat”, povestește Lucia , salvator montan voluntar, asistentă medicală și prima femeie din România care a făcut Școala Salvamont.

Când s-a înscris la școala de salvamont toți au spus că e femeie. Erau alte vremuri, dar ea le-a spus "Eu vreau să salvez oameni. Nu mă puteți opri să devin salvator montan" De atunci și până acum a participat la mii de misiuni, sute de drame, dar și la multe vieți salvate.

Astăzi, pe lângă respectul tuturor colegilor, are recunoștința oamenilor salvați. Așa cum poza o spune, doamna Lucia a fost mereu pregătită să salveze vieți. Întotdeauna cu privirea către munte și cu rucsacul în spate.

"Muntele este atât de frumos, dar este și foarte periculos. Am avut o persoană care acum 30 de ani, când era tânăr, s-a dus să caute o floare de colț. A căzut într-o prăpastie, l-am găsit în comă și l-am salvat." După 20 de ani, acel bărbat s-a întors și i-a mulțumit. A spus că în această perioadă nu a avut acest curaj pentru a face acest lucru!", scrie Salvamont România pe Facebook. 

"Când iubeşti ceva, o faci până la capăt"

"Doamna Lucia era în continuare acolo, chiar și după atâția ani! Recent, ea a suferit o operație, dar asta nu i-a oprit dragostea pentru munte. "Când iubești ceva, o faci până la capăt. Chiar și când sunt la muncă la Ambulanța Brașov și văd elicopterul SMURD când pleacă spre munți mi se pune un nod în gât. Simt că vreau să îmi pun bocancii în picioare să urc spre cei în nevoie"

Stimată doamnă, aveți tot respectul nostru. Cuvintele sunt prea puține... Sunteți un om de excepție și știm că asemenea oameni întâlnim la SALVAMONT! La mulți ani, vouă, SALVATORILOR!

1 august - Ziua Salvatorilor Montani", se mai arată în postare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel