Prima expoziție postumă realizată într-un muzeu din România. Ecaterina Vrana
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Municipiului București invită la deschiderea expoziției Ecaterina Vrana: UnSeen în ziua de vineri, 9 iulie 2021, ora 19.00, la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici. Vernisajul va avea loc în aer liber.

„Ecaterina Vrana (1969 - 2019) a fost și rămâne o prezență singulară în spațiul artelor românești. Universul artistei este remarcabil printr-un adevărat alfabet vizual propriu, dar și prin emoția puternică pe care o revarsă compozițiile sale simbolice redate în stil postmodernist. Exponentă a generației postdecembriste, artista s-a poziționat de la început ca o prezență insolită, în special prin modalitatea sculpturală de a folosi vopseaua (pasta), prin asocierile cromatice, dar și prin stilul aparent de inocență plastică/„faux naïve”.

Prima expoziție postumă realizată într-un muzeu din România

Expoziția propune o radiografiere a motivelor simbolice întâlnite pe întregul parcurs al creației artistei și identifică un arc peste timp în ceea ce privește o sincronicitate evolutivă a personajelor redate în opera sa. Reunind lucrări din colecții private, dar și din colecția MARe/Muzeul de Artă Recentă, expoziția se distinge ca fiind o primă expoziție postumă realizată într-un muzeu din România și reprezintă un proiect al Secțiilor de Artă și Antropologie din cadrul Muzeului Municipiului București” arată un comunicat MMB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel