Prima clasă care revine la cursurile în format online din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Julia M Cameron
Foto Ilustrativ/Pexels Julia M Cameron
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că o clasă de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara a trecut, de marţi, în format de activitate online, pentru această săptămână, după ce au fost depistate şapte noi cazuri de COVID-19 în rândul elevilor.


"În ultimele cinci zile (18 - 22 martie) avem 39 de elevi şi 15 angajaţi din unităţi de învăţământ testaţi pozitiv. Numărul cazurilor pozitive a crescut luni şi marţi, când au fost confirmaţi 11 elevi şi cinci angajaţi cu SARS-CoV-2, respectiv 21 de elevi şi nouă angajaţi", a precizat Danielescu.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, marţi, o creştere aproape triplă faţă de ziua precedentă a numărului noilor cazuri de COVID-19 confirmate, inclusiv în rândul cadrelor medicale şi al minorilor, trei unităţi şcolare fiind cu focare active.

Alexandru Rafila: Impunerea de noi restricţii depăşeşte puterea Ministerului Sănătăţii

"Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi ne referim la partea profesională, care ţine de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului şi informării regulate a populaţiei. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte.

Toate lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia. Continuăm într-un mod constructiv să recomandăm oamenilor atunci când se află în zone închise, aglomerate, în autobuze şi alte mijloace de transport să încerce să folosească masca, să fie distanţaţi atunci când pot şi să se spele pe mâini. Nu cred că sunt restricţii, sunt pur şi simplu elemente de siguranţă individuală. (...)

Nu e vorba că cineva s-a opus, pur şi simplu nu s-a mai prelungit această stare de alertă prin hotărârea Guvernului României şi implicit toate elementele pe care le aveam la îndemână au dispărut. Ne bazăm în continuare pe responsabilitate, pe informare. Poate că o să avem mai mare succes, pentru că uneori măsurile care par coercitive sunt mai greu de aplicat decât cele care invită la o responsabilitate individuală", a spus ministrul Sănătăţii la România TV.

Se pot reintroduce restricţii?


Întrebat fiind dacă reintroducerea restricţiilor în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri ar fi posibilă, Rafila a răspuns că nu exclude nimic, dar că ridicarea etapizată a restricţiilor ar fi încetinit transmiterea virusului.

Citește întreaga știre aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel