Data actualizării:
Data publicării:

Prigojin, un 'ucigaş' care 'nu va lipsi nimănui', declară lidera opoziţei din Belarus

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Lidera opoziţiei din Belarus în exil, Svetlana Tihanovskaia, a declarat miercuri că liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, este un 'ucigaş' care 'nu va lipsi nimănui', declaraţie făcută după prăbuşirea în Rusia a unui avion la bordul căruia se afla fondatorul grupării, relatează AFP.

'Criminalul Peigojin nu va fi regretat de nimeni în Belarus. A fost un criminal şi trebuie amintit ca atare', a zis Svetlana Tihanovskaia pe X (fostă Twitter), apreciind că 'moartea lui ar putea demonta prezenţa grupului Wagner în Belarus', o ţară aliată cu Moscova.

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că Evgheni Prigojin se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit în regiunea Tver

 

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit în regiunea Tver, accident în care toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Lista celor 10 oameni care au murit în avionul prăbușit în regiunea Tver
Lista pasagerilor care au zburat cu avionul de afaceri este următoarea:

1. Serghei Propustin

2. Yevgeny Makaryan

3. Alexander Totmin

4. Valery Chekalov - un adjunct al lui Prigojin

5. Dmitri Utkin, comandantul PMC Wagner

6. Nikolai Matuseyev, fondatorul unei companii militare private

7. Evghenii Prigojin, șeful Wagner.

8. Alexei Levshin - comandant de zbor

9. Rustam Karimov - copilot

10. Kristina Raspopova - însoțitor de zbor.

În avion ar fi trebuit să fie mai multe persoane

Conform Fontanka, în avionul prăbușit, pe lângă Utkin și Prigojin, ar fi trebuit să se afle și cameramanul lui Prigojin, un logistician Wagner și bodyguarzi. Totuși, aceștia nu au fost raportați pe lista de pasageri ai avionului de către Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia (Rosaviatsia), presupunându-se faptul că, din motive necunoscute, ei nu au mai urcat în acel avion.

Reamintim că un avion de afaceri aparținând lui Evghenii Prigojin, s-a prăbușit în apropierea satului Kuzhenkino din regiunea Tver, în seara zilei de 23 august. Acest lucru s-a întâmplat la exact două luni de la rebeliunea fondatorului Wagner.

Citește și - Biden arată cu degetul spre Putin după moartea lui Prigojin

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că 'nu este surprins' de posibila moarte a liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, miercuri, într-un accident de avion în Rusia, relatează AFP.

'Nu ştiu încă ceea ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins', a declarat el jurnaliştilor. 'Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face', a adăugat preşedintele american. 'Am văzut ceea ce s-a raportat. Dacă acest lucru s-ar confirma, nu ar fi o surpriză pentru nimeni', a declarat anterior Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al executivului american.

Vezi și - VIDEO Putin sărbătoarea în timp ce Prigojin murea: Unde s-a aflat în timpul prăbușirii avionului. Șeful Wagner a lăsat un plan de operațiuni în cazul morții sale

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel