Urmărește emisiunea live
Prigojin susține că peste 10.000 de mercenari Wagner au fost uciși în Ucraina. El recunoaște că forțele Kremlinului au ucis civili: Nu ne putem ascunde de asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură foto Prigojin
Sursă foto: Captură foto Prigojin
Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, susține că peste 10.000 de soldați din trupele sale au murit în Ucraina. În plus, el a recunoscut că armata Rusiei a ucis civili în războiul pornit în urmă cu mai bine de un an.

Șeful grupului de mercenari ruși Wagner a declarat că aproximativ 10.000 de prizonieri care au fost recrutați pentru a lupta în Ucraina au fost uciși pe câmpul de luptă, conform DW.

„Am luat 50.000 de prizonieri, dintre care aproximativ 20% au fost uciși”, a spus Prigojin într-un interviu video publicat marți seara.

Tot atâția mercenari au fost uciși din rândul populației generale care a ales să se înroleze în grupul Wagner.

Cifrele combinate ale Grupului Wagner sunt în contrast puternic cu statisticile oficiale publicate de Moscova, care au înregistrat puțin peste 6.000 de victime la sfârșitul anului trecut.

Ele sunt, de asemenea, mai mari decât estimarea oficială a pierderilor sovietice în Afganistan, aproximativ 15.000 de victime între 1979 și 1989.

Prigojin este un aliat vechi al președintelui rus Vladimir Putin, dar, recent, a avut mai multe dispute în special cu comandanții militari ai Rusiei.

În interviu, el a acuzat forțele Kremlinului că au ucis civili în timpul războiului, acuzație pe care Moscova a negat-o în mod repetat și vehement.

De asemenea, Prigojin a dat vina pentru pierderile uriașe din orașul Bahmut pe lipsa de sprijin din partea armatei Rusiei.

„Acum sunt zeci de mii de rude ale celor care au fost uciși. Probabil că vor fi sute de mii. Nu ne putem ascunde de asta”, a spus el în interviu.

CITEȘTE ȘI     -    Jens Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO în timpul războiului nu este pe agendă

Rusia promite că va reacționa „extrem de dur” la viitoarele atacuri

Moscova a avertizat că va răspunde prompt oricăror atacuri viitoare pe teritoriul Rusiei, în urma unei aparente incursiuni militare și a multiplelor lovituri cu drone în satele din regiunea Belgorod.

„Vom continua să răspundem prompt și extrem de dur la astfel de acțiuni ale militanților ucraineni”, a declarat miercuri ministrul Apărării Serghei Șoigu.

Aceasta vine după ce Rusia a declarat că un grup de „sabotaj” a trecut pe teritoriul său pentru a lansa un atac asupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina.

Kievul a negat orice implicare în incident, în timp ce două grupuri rebele ruse - Legiunea pentru Libertatea Rusiei și Corpul de Voluntari Rusi - au revendicat incursiunea.

CITEȘTE ȘI     -     Rusia susţine că a interceptat două bomdardiere americane deasupra Mării Baltice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel