Prigojin, "bucătarul lui Putin", îl laudă pe Zelenski
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Volodimir Zelenski
Facebook Volodimir Zelenski
Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, l-a lăudat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Fondatorul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, l-a caracterizat marţi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un lider puternic şi încrezător în forţele sale, care nu trebuie subestimat, relatează Reuters.

Deşi este preşedintele unei ţări ostile Rusiei în acest moment, Zelenski este un tip puternic, încrezător, pragmatic şi agreabil, a scris Prigojin pe reţeaua de socializare rusă Vkontatke.

Nu-l subestimaţi!, a atras el atenţia într-un mesaj următor, după ce a fost întrebat de ce laudă un preşedinte pe care Moscova în cele mai multe reacţii îl critică sau ridiculizează.

Pentru a deveni puternic, pentru a învinge, trebuie să-ţi tratezi adversarul cu respect. Să nu-l subestimezi. Trebuie să vezi mereu care sunt propriile tale puncte slabe şi ce este bun şi important să vezi din experienţa inamicului, a explicat mai departe în răspunsul său Evgheni Prigojin.

Acesta din urmă şi liderul cecen Ramzan Kadîrov au fost până în prezent singurii apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin care au îndrăznit să atragă public atenţia asupra slabei performanţe a armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei. Mercenarii din grupul Wagner şi luptătorii ceceni participă la acest război, primii remarcându-se pe front prin rezultate semnificativ mai bune decât ale celorlalte unităţi ruse.

În a doua zi după lansarea invaziei asupra Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat armata ucraineană să-l înlăture pe Zelenski de la putere, afirmând că va fi mai uşor de discutat cu generali decât cu grupul de drogaţi şi de neonazişti de la Kiev. O afirmaţie asemănătoare îi aparţine şi ministrului rus de externe Serghei Lavrov. El spune multe lucruri. Depinde de ce bea sau fumează, a susţinut acesta despre Zelenski într-un interviu, conform Agerpres.

Surse de la Kremlin, informaţie pentru Daily Mail: Putin are cancer de pancreas şi Parkinson

O serie de e-mailuri de la Kremlin publicate de presa britanică ar releva faptul că Vladimir Putin suferă de Parkinson, dar şi de cancer de pancreas. 

Deşi informaţiile nu pot fi verificate, despre liderul de la Kremlin s-a scris în mai multe rânduri că ar avea mai multe afecţiuni extrem de grave. Acesta a fost surprins cu spasme musculare necontrolate în public de mai multe ori, iar aceste zvonuri au alimentat speranţa în Ucraina, dar şi în ţările occidentale. 

Conform documentelor publicate de Daily Mail, o sursă de la Kremlin transmite următoarele: "Pot confirma că a fost diagnosticat cu Parkinson în fază incipientă, dar se răspândeşte agresiv. Acest fapt este negat în orice manieră posibilă şi ascuns. Putin este îndopat în mod regulat cu steroizi de toate felurile, dar şi injecţii calmante inovative pentru a opri răspândirea cancerului de pancreas cu care a fost diagnosticat. 

Nu doar că are dureri mari, dar îi cauzează lui Putin şi amnezii temporare. În cercul său restrâns se vorbeşte despre asta. Putin are şi cancer de prostată".

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel