Prigoană a câștigat Testul Bogăției, ajutat de Florin Călinescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

M-am uitat la Realitatea, să văd cum se chinuie politicienii să treacă Testul Bogăției, în emisiunea Andreei Crețulescu. Mariana Câmpeanu a plimbat copii, Nicolae Bănicioiu s-a plimbat cu tramvaiul, Tudor Ciuhodaru a mâncat colesterol pe pâine...

Nu-i rău să-i vezi pe cei de sus căutându-se în partea de jos a buzunarului. Însă, mai interesant decât politicienii filmați pe stradă și acasă, mi s-a părut propagandistul din platou. Adică Floooorin Călinescu. Liberal pe vremea când ministrul Apărării era liberal, băsist de când comenzile Armatei le dă doar Băsescu, fabricantul de lunete și binocluri militare și-a făcut datoria. Adică a găsit părțile bune ale guvernării portocalii: nu e la fel de rău ca în Grecia, ba mai mult, avem o ”dezvoltare economică” mai mare decât a Germaniei.

Păi, ce-ați vrea să spună? Să afirme că oamenii care trăiesc cu 200 de lei pe săptămână sunt bogați, așa cum pretinde Lăzăroiu? Cum să susțină Călinescu, discret, Puterea? Cu argumentul lui Emil Boc. Premierul spunea, în această dimineață exact același lucru. "Obiectivul României este ca în continuare să fie ţara din UE care alocă cel mai mare procent din PIB pentru investiţii, ca şi în 2011".

Exact de asta câștigă, la Testul Bogăției, alde Prigoană, susținuți de alde Călinescu. Guvernul Boc a tăiat toate cheltuielile cu oamenii: salarii, pensii, subvenții și a dirijat toți banii către investiții.  România este pe ultimul loc în ceea ce privește procentul din PIB alocat Sănătății. Firesc, românii plătesc acest ”ambâț” al regimului cu ani de viață: trăiesc cel mai puțin dintre toți europenii. Probabil, stăm foarte prost și la alocările din PIB pentru educație. 

Măcar dacă s-ar vedea rezultatele acestor investiții. Dar, dacă ridicăm borduri peste borduri și punem panseluțe  la intersecții, tare mi-e că se creează locuri de muncă doar în Olanda, de unde ne vin panseluțele și în Elveția, unde ajung până la urmă banii.

Prigoană a câștigat din această emisiune capital. De imagine. Îl va fructifica, transformându-l în capital pur și simplu, prin susținerea pe care o acordă regimului, chiar dacă la TV o face pe dizidentul. La fel ca Florin Călinescu. Fără oameni ca ei, n-am fi ajuns pe locul unu la ”investiții” și  tot pe locul unu la oameni morți de boli, frig și foame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel