Prezidențiale 2019 | Naty Badea, răspuns la întrebarea cine ar vrea să fie președintele României
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Naty Badea
Naty Badea
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început sâmbătă și va dura până pe 9 noiembrie. Într-un interviu pentru DCNews , Naty Badea a fost întrebată pe cine ar vedea potrivit pentru funcția de președinte al României.

Naty Badea nu s-a referit la cineva anume, dar a spus însă cum ar trebui să fie președintele României.

„Să fie un bun român. Să iubească această țară. Mi se pare că aici suntem deficitari. Nu știu cum nu reușim să ne iubim țara atât de mult încât să o punem mai presus de orice alte interese.

Știu că acum vorbesc ca în cărțile de istorie sau în povești. Dar cred că iubirea de țară este un lucru esențial. Ideea de a aparține unei țări este un lucru de mândrie. Cred că am pierdut acest lucru, din păcate, și se simte foarte mult în social", a spus Naty Badea la un interviu acordat DCNews.

Pe 10 noiembrie, în România, vor avea loc alegeri prezidenţiale. Mandatul şefului statului este de cinci ani. Preşedintele României este ales „prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, în condiţiile legii”.

Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi, va fi organizat al doilea tur de scrutin pe 24 noiembrie, la care participă primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel