Prezidențiale 2019. Iohannis, mesaj după ce s-au deschis secțiile de votare în Diaspora
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis. Sursa foto AGERPRES
Klaus Iohannis. Sursa foto AGERPRES
Klaus Iohannis a transmis un mesaj de ultimă oră.

„Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidențiale! Dragi români, veniți la vot pentru că țara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-ați afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor.

Alegeți, așadar, cu înțelepciune, cu gândul la viitorul vostru și al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toții! Vă aștept la vot!”, a scris, vineri, Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și exercita dreptul la scrutinul prezidențial din acest an la secțiile de votare.

Potrivit legii, pot vota la secțiile de votare din străinătate cetățenii români care în ziua alegerilor se află în afara țării indiferent de motivul prezenței acestora pe teritoriul altei țări - domiciliați, rezidenți sau turiști. Cei care au dorit să voteze la o secție de votare din străinătate mai aproape de casă au avut posibilitatea să se înregistreze cu această opțiune pe portalul votstrainatate.ro, în această situație aflându-se 38.944 de alegători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel