România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 08 noi 2019 / 13:51
Legea electorală, scăpare GRAVĂ! FĂRĂ PRECEDENT: Campania continuă în timpul VOTULUI
Prezidentiale
Conform legii, campania electorală trebuie să se termine cu 48 de ore înainte de alegerile prezidențiale 2019.

Culmea este că deși votul în diaspora a început, campania prezidențială continuă. DC News a constatat această anomalie. Am discutat despre controversă cu avocatul Lucian Bolcaș.

DC News: Conform legii, cu 48 de ore înainte, trebuie să înceteze campania electorală. Acest fapt este prevăzut și în legea electorală sau este doar o dispoziție CNA? Vă întreb deoarece votul la alegerile prezidențiale a inceput deja în diaspora! Practic, campania nu trebuia sa se oprească cu două zile înainte? Pot fi sancționați candidații?

 

'În acest moment, este o situație deosebită privind campania electorală în țară și din diaspora. Este o lege electorală, însă nu au corelat toate aspectele cu privire la acest fapt. Candidații nu pot fi trași la răspundere din moment ce nu există o dispoziție de a-i sancționa. Nu s-a prevăzut acest fapt. Prin urmare, ne raportăm doar la votul din țară.  Din punctul meu de vedere, această perioadă de prelungire hibridă (n.r. votul de 3 zile din diaspora) este ciudată. A tulburat și programul campaniei electorale. Cum pot cei care nu trăiesc în România să impună un președinte celor care trăiesc în România?' a precizat avocatul Lucian Bolcaș, pentru DC News.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro