Legea electorală, scăpare GRAVĂ! FĂRĂ PRECEDENT: Campania continuă în timpul VOTULUI
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 08 noi 2019, 13:51
WhatsApp
Prezidentiale
Prezidentiale
Conform legii, campania electorală trebuie să se termine cu 48 de ore înainte de alegerile prezidențiale 2019.

Culmea este că deși votul în diaspora a început, campania prezidențială continuă. DC News a constatat această anomalie. Am discutat despre controversă cu avocatul Lucian Bolcaș.

DC News: Conform legii, cu 48 de ore înainte, trebuie să înceteze campania electorală. Acest fapt este prevăzut și în legea electorală sau este doar o dispoziție CNA? Vă întreb deoarece votul la alegerile prezidențiale a inceput deja în diaspora! Practic, campania nu trebuia sa se oprească cu două zile înainte? Pot fi sancționați candidații?

'În acest moment, este o situație deosebită privind campania electorală în țară și din diaspora. Este o lege electorală, însă nu au corelat toate aspectele cu privire la acest fapt. Candidații nu pot fi trași la răspundere din moment ce nu există o dispoziție de a-i sancționa. Nu s-a prevăzut acest fapt. Prin urmare, ne raportăm doar la votul din țară.  Din punctul meu de vedere, această perioadă de prelungire hibridă (n.r. votul de 3 zile din diaspora) este ciudată. A tulburat și programul campaniei electorale. Cum pot cei care nu trăiesc în România să impună un președinte celor care trăiesc în România?' a precizat avocatul Lucian Bolcaș, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?