Prezidenţiale 2019. STS a prezentat aplicațiile informatice pentru alegeri
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că a prezentat vineri Biroului Electoral Central (BEC) aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale.
„Pregătirile pentru organizarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie sunt în plină desfășurare, iar specialiștii STS, alături de celelalte instituții implicate în organizarea și buna desfășurare a scrutinului din noiembrie, întreprind toate demersurile pentru a furniza servicii tehnice și operaționale, necesare asigurării unui proces electoral transparent și corect. Respectăm cu rigurozitate calendarul de activităţi, astfel încât, în acest moment, am prezentat aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale și suntem la etapa de evaluare și instruire a persoanelor care vor asigura operarea SIMPV în secţiile de votare din țară”, a transmis prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.
Pe 10 octombrie 2019 au fost prezentate principiile generale și fluxurile informaționale și operaționale, precum și posibilele funcționalități ale aplicațiilor informatice realizate de STS, în vederea pronunțării unei decizii BEC care să specifice cerințele operaționale necesare implementării.
Pe data de 18 octombrie 2019, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat Biroului Electoral Central (BEC) aplicația informatică pentru verificarea dreptului de vot, în cadrul SIMPV, conform cerințelor operaționale stabilite prin Hotărârea AEP nr. 36/2019, aplicația informatică pentru centralizarea rezultatelor votării, în cadrul SICPV, conform cerințelor operaționale stabilite prin Decizia BEC nr.54D/2019 și posibilitățile de publicare a prezenței la vot și centralizarea rezultatelor alegerilor pe site-ul BEC, în vederea stabilirii unui format aprobat de BEC.
Au fost transmise tabletele
"Din data de 7 octombrie 2019, STS, cu sprijinul MAE, a trimis către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României câte două tablete pentru fiecare secție de votare, propusă a se înființa, în vederea instrurii președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din străinătate. De asemenea, astăzi, 18 octombrie a.c., a început procesul de trimitere a necesarului suplimentar de tablete, materiale conexe și plicuri sigilate cu date de autentificare. În vederea participării la sesiunile de instruire-examinare organizate de către STS, împreună cu MAE, pentru desemnarea membrilor operatori de calculator, au fost transmise personalului secțiilor de votare din străinătate instrucțiuni în vederea înscrierii acestora pe o platformă de pregătire online", potrivit sursei citate.
Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie în țară și între 8 și 10 noiembrie în străinătate. Al doilea scrutin are loc pe 24 noiembrie în țară, și între 22 și 24 noiembrie în străinătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News