Prezidenţiale 2019. Bogdan Chirieac: Dan Barna a ales să facă noncombat. Ce se va întâmpla în turul doi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis / Dan Barna
Klaus Iohannis / Dan Barna
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele evenimente care preced începerea oficială a campaniei electorale, apreciind faptul că, aşa cum s-a întâmplat în 2014, sunt mari şanse să se producă surprize la vot, mai ales în turul doi. 

În contextul evenimentului politic organizat de PNL la Craiova, la care participă şi Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că avem de-a face cu "un început de campanie liniştit. Ce face domnul Iohannis este o campanie electorală clasică: a adunat 1.000 de persoane la Craiova şi se întâlneşte, vorbeşte, cât poate dânsul empatiza, domnul Iohannis nefiind o persoană caldă, emoţională.

Cele două milioane de semnături pe care le-a depus Klaus Iohannis nu înseamnă nimic din perspectiva domniei sale. Înseamnă că PNL-ul lui Ludovic Orban s-a organizat foarte bine, nu are legătură cu candidatul. Victor Ponta şi-a lansat candidatura, acum cinci ani, pe stadion. Şi a avut şi dânsul un număr mare de semnături. Nu înseamnă nimic lucrul acesta: legea spune să ai 200.000 pentru a putea intra în cursă. La domnul Iohannis nu se pune problema; probabil că pentru preşedintele în funcţie ar trebui scoasă această prevedere".

Ce se poate întâmpla în turul doi

"În primul tur se bazează pe forţa partidului şi pe mobilizarea la nivelul organizaţiilor. Aşa s-a întâmplat şi în 2014. În primul tur Ponta a luat 40%, Klaus Iohannis – 30%. În turul al doilea nu a mai ţinut de partide decât în măsura în care au fost oameni în secţiile de votare pentru a nu se ceda tentaţiei unei fraude", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă am putea avea parte şi la acest scrutin, în turul doi, de răsturnări de situaţii, Bogdan Chirieac a declarat: „Cu siguranţă. Sondajele nu pot fi luate în calcul, în acest moment, în România. Se poate întâmpla acelaşi lucru petrecut şi la europarlamentare. În treacăt fie spus, eu nu cred că preşedintele va obţine 40% în primul tur al prezidenţialelor (n.r. – aşa cum spun unele sondaje). Chiar dacă văd că domnul Barna a ales să facă noncombat. În mod evident, domnul Barna nu mai candidează la preşedinţie, cel puţin până la noi ordine. Şi totuşi domnul Iohannis nu va face 40% în primul tur. În turul doi, să vedem”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel