Urmărește emisiunea live
Previziunea Mădălinei Hideg (ARGUMENT) legată de numele premierului. ”Con de umbră” pentru USR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mădălina Hideg
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Sociologul Mădălina Hideg, director științific al ARGUMENT, institut de sondaje al DCMedia Group, a spus că USR nu va avea deloc o „poziție comodă” în opoziție.

„Nu știu dacă vom avea un câștigător absolut în urma intrării PSD la guvernare, dar sigur avem un perdant: USR PLUS, care a intrat într-un con de umbră din care cu greu cred că va mai putea ieși”, a spus, sâmbătă, 13 noiembrie, Mădălina Hideg, în exclusivitate pentru DCNews. „Cu o majoritate parlamentară covârșitoare creată în urma refacerii USL, USR nu va avea deloc o poziție comodă în opoziție, va fi foarte dificil să se remarce”, a adăugat Mădălina Hideg.

„PNL, deocamdată, este perceput ca vinovat principal pentru declanșarea crizei politice, ceea ce i-a adus oarecare prejudicii de imagine, iar acum trebuie să gestioneze și situația creată prin excluderea din partid a lui Ludovic Orban. Pe de altă parte, PSD va trebui să fie foarte atent să nu își erodeze excesiv imaginea în timpul guvernării, dar probabil aceasta era singura șansă să se revigoreze”, a mai spus Mădălina Hideg.

„Cât despre viitorul premier, nu cred că va fi din nou Florin Cîțu”, a mai zis Mădălina Hideg.

Noi discuții între PNL, PSD şi UDMR

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, 13 noiembrie, despre punctele din programul de guvernare la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum, a declarat liderul liberalilor, Florin Cîţu.

„Ne-am înţeles pe foarte multe. Asta înseamnă doar că trebuie să mai discutăm. Mâine (n.r. sâmbătă), cred că vom avea discuţii, din nou, pe aceste sectoare unde nu am avut încă o concluzie favorabilă. Ne întâlnim mâine şi vom găsi şi concluziile”, a anunțat Florin Cîţu, vineri, la sediul PNL, întrebat despre neînţelegerile cu PSD legate de mai multe puncte din programul de guvernare.

Întrebat dacă sâmbătă se va discuta şi cu privire la funcția de premier, Florin Cîţu a spus: „Luaţi-le pe rând!”

Liderul PNL a precizat că şedinţa BPN va fi convocată atunci când va fi găsită o soluţie.

De asemenea, întrebat dacă luni este posibil să existe o discuţie între liderii PNL, PSD şi UDMR pentru a conveni premierul, dar şi un dialog cu preşedintele, Florin Cîţu a răspuns: „Tot ce este posibil”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel