Previziunea lui Mircea Coșea cu greva profesorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Economistul Mircea Coșea a făcut o previziune cu greva profesorilor.

În cadrul emisiunii D'Economic News, moderată de Alex Vlădescu, Mircea Coșea, profesor de economie, a făcut o previziune legată de greva profesorilor.

„Există pericolul ca această mișcare a profesorilor să declanșeze un șir mult mai mare de greve care va duce la instabilitate politică. Până la urmă, probabil că se va găsi o soluție și Guvernul va încerca să preia de undeva banii ca să mai acopere cerințele profesorilor. Probabil că va lua de la alte ministere, de exemplu de la Investiții, sau se va împrumuta în continuare.

Eu cred că actualii guvernanți înțeleg faptul că s-a aprins o scânteie care poate să declanșeze mișcări sociale ample și în condițiile în care suntem la granița unui război, într-o imensă incertitudine pe plan global cu criza care se desfășoară, nu ar fi bine să ajungem la instabilitate politică“, a spus economistul Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Greva profesorilor. Coșea: Întotdeauna Guvernul poate să găsească bani / Risc mare dacă salariile vor crește cu 25%, așa cum vor cadrele didactice / video

CITEȘTE ȘI      -      Grevă. Cristi Danileț, comentariu controversat despre salarii: Nu e chiar rău... / Reacții: Fentă penibilă / Mai bine vă retrageți la karate / Wow! Nu pot să cred așa ceva!

Sindicatele din educație au reacționat ieri la ultima ofertă prezentată de Guvernul României

După ce Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat oferta pentru profesori ca aceștia să stopeze greva generală, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a catalogat-o ca fiind complet neinspirată.

„Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! Nu au înțeles nimic guvernanții. Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru oferit ieri. Nu se mai numesc vouchere, ci primă de...o primă. Suma este aceeași. Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi“, a spus Simion Hăncescu.

CITEȘTE ȘI      -      Ciucă, scrisoare către elevi în plină grevă și proteste ale profesorilor

CITEȘTE ȘI      -      Marius Nistor a izbucnit în plâns în direct, la TV: Plâng de furie! Vrem România educată, vrem o țară modernă, vrem să ne ținem copiii acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel