Prețurile bubuie. Chirieac: Diferență între guvernarea lui Dragnea și celelalte, cu un amendament - în cazul guvernării Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
PMP: Măsurile luate de Guvernul României pentru rezolvarea crizei energetice sunt insuficiente și nu fac decât să ascundă gravele disfuncționalități ale sistemului energetic național / Sursa: Pexels
PMP: Măsurile luate de Guvernul României pentru rezolvarea crizei energetice sunt insuficiente și nu fac decât să ascundă gravele disfuncționalități ale sistemului energetic național / Sursa: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat de ce nu va rezista România, dar și alte țări, în fața majorării aberante a prețurilor.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat de moderatorul Tudor Barbu, la B1 TV, dacă s-a făcut ce trebuie în guvernarea Ciucă, dar și în guvernările anterioare, ale lui Dragnea, Orban și Cîțu, pentru a proteja consumatorii vulnerabili în fața creșterilor de prețuri la energie.

'Este mare diferență între guvernarea lui Dragnea și celelalte, cu un amendament, în cazul guvernării Cîțu. Florin Cîțu a făcut foarte multe lucruri bune, pe care nu le-a comunicat, inclusiv creșterea importantă a PIB-ului în România. Mă rog, chestiunile cu energia nu îi sunt imputabile acum. Dar, în momentul în care vorbim, presupun că de asta și domnul președinte Iohannis și-a întrerupt vacanța, ca să se întâlnească cu miniștrii, cred că România nu rezistă, nici Elveția sau Statele Unite. La majorări de prețuri la energie de 100%, la majorări aberante de prețuri la toate produsele alimentare de bază, de 100%, de azi pe mâine, nu rezistă nimeni, cu atât mai mult o țară ca România în care cetățenii nu au resurse.', a menționat analistul politic.

În continuare, Bogdan Chirieac a fost întrebat ce fac pensionarii, cei în vârstă, care nu au copii în Parlament sau cu job-uri din care să îi susțină financiar, analistul politic a răspuns:

'Nu au ce face. Mi-e teamă că mai avem trei ani pierduți din mandatul domnului președinte Iohannis. Chestiuni fundamentale nu sunt puse pe roate. România are o justiție nefuncțională. Din această cauză, se întâmplă foarte multe rele. Normal, ar trebui să dau în judecată Guvernul, distribuitorii. Nu poți să majorezi prețul la energie cu 100%, chiar nu, de azi pe mâine.', a spus Chirieac.

'Nu vorbesc doar despre justiția penală care și-a făcut un titlu de glorie din poliția politică, dar vorbesc despre justiția comercială și civilă, unde nu ai cum să îți găsești dreptate. Este un hățiș înspăimântător.', a mai spus Bogdan Chireac, în emisiunea moderată de Tudor Barbu, la B1 TV.

VEZI ȘI Iohannis, grup de lucru pentru schimbările climatice. Chirieac: Ar trebui să fie îngrijorat de prețurile aberante. România nu rezistă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel