Prețurile alimentelor, modificări de la o lună la alta
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Alimente
Alimente
Prețurile alimentelor la nivel mondial au scăzut de la o lună la alta.

Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în septembrie, comparativ cu luna precedentă, creşterea preţului la zahăr fiind contracarată de scăderile la grâu, uleiuri vegetale şi lactate, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său indice global al preţurilor la produsele alimentare (Food Price Index), care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În septembrie, acest indice a scăzut la 165,4 puncte, de la 167,7 puncte în august.

În paralel, FAO a anunţat joi că se aşteaptă în 2018 la o recoltă mondială de cereale de 2,591 miliarde tone, cu 63 de milioane tone, sau 2,4%, mai puţin decât producţia record înregistrată în 2017. Noile prognoze ale FAO pentru producţia mondială de grâu în 2018 au fost menţinute aproape neschimbate, la 722,4 milioane tone, cea mai mică valoare înregistrată după 2013.

Cel mai semnificativ declin lunar al preţurilor s-a înregistrat în septembrie la porumb, analiştii aşteptând o producţie ridicată în SUA. Şi preţul grâului a scăzut, reflectând perspectivele unei recolte mai mari în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel