Prețuri litoral 2023. Traian Bădulescu a spus la ce să se aștepte românii: E o percepție falsă că România ar fi scumpă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Traian Bădulescu, consultant în turism, a spus la ce prețuri să se aștepte românii care vor să meargă pe litoral în acest an.

Traian Bădulescu, consultant în turism, a fost invitat la emisiunea „D` Economic News” de la DC News TV, unde a spus la ce prețuri să se aștepte românii care vor să călătorească în acest an:

„Inflația este în creștere, dar, din fericire, în turism tarifele nu s-au majorat enorm. Românii care își permit să călătorească, și care sunt din ce în ce mai mulți, nu cred că vor suporta creșteri enorme. Creșterile au început de anul trecut, față de 2021. În toată lumea, creșterile au fost undeva între 10% și maxim 30%. Eu spun că nu este o creștere enormă ținând cont că numai utilitățile, la energie, la încălzire, pentru hoteluri chiar s-au triplat. Nu mai vorbim de bunuri de larg consum! În turism cred că nu afectează enorm o creștere cu 15-20% față de anul trecut“, a spus Traian Bădulescu.

„Românii își doresc să călătorească, iar dacă nu mai au suficienți bani, preferă să mai taie din nopțile de cazare, în loc de 7 nopți să stea 5 nopți, în funcție de destinație și buget. Acesta e primul an fără restricții. Anul trecut au mai fost restricții, a mai fost și problema cu izbucnirea războiului și turiștii au fost puțin panicați în prima parte a anului, dar acum nu se mai pune problema unei panici. Ne-am revenit la aproape de normal“, a mai spus consultantul în turism.

Prețuri pe litoralul românesc

Consultantul în turism a spus și care vor fi prețurile medii pe litoralul românesc:

„Prețurile sunt pentru toate buzunarele. În Mamaia Nord poate să stea oricine în iunie sau în septembrie, când vremea e destul de bună, cu 150 de lei pe noapte camera, la hotel de 4 stele. În iulie și august, în vârf de sezon, cresc prețurile. Atunci cu greu mai găsești camere sub 400-500 de lei pe noapte. Depinde mult de perioadă, locație, etc. E o percepție falsă că România ar fi scumpă.

În România, în timpul verii, litoralul românesc va fi cel mai căutat. Au crescut mult și stațiunile montane și pensiunile rurale. Această mutație a început în timpul pandemiei, când mulți turiști au preferat să stea în zone mai izolate“, a mai spus Traian Bădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel