Prețuri apartamente 2021. Cluj-Napoca și București conduc detașat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Apartamente / Foto Pexels
Apartamente / Foto Pexels
După ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă, Cluj-Napoca și Bucureștiul conducând detașat în clasamentul creșterilor de preț, anunță imobiliare.ro.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente – atât noi, cât și vechi – s-a majorat cu 1,5% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.379 de euro pe metru pătrat util (față de 1.358 de euro pe metru pătrat util la finele lui februarie). Evoluții pozitive au avut loc în patru dintre cele șase mari orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro. Pe de altă parte, valoarea medie de listare pentru un apartament a stagnat în alte două centre regionale, variațiile consemnate pe cele două segmente de piață analizate contrabalansându-se reciproc.

În București, pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare au înregistrat un avans general de 1,6%, de la o medie de 1.395 de euro pe metru pătrat util, până la 1.418 euro pe metru pătrat. Așteptările vânzătorilor s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate, însă într-o măsură diferită: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,6% (de la 1.386 de euro pe metru pătrat, la 1.395 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au resimțit o creștere de 2,4%, de la 1.401 la 1.435 euro pe metru pătrat util.

În Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% în martie, acestea situându-se, în momentul de față, la o medie de 1.887 de euro pe metru pătrat util (comparativ cu 1.848 de euro pe metru pătrat la finele lui februarie). În capitala Transilvaniei, prețurile au crescut pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (de la 1.822 la 1.853 de euro pe metru pătrat util), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% (de la 1.874 la 1.924 de euro pe metru pătrat), notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel