Data actualizării:
Data publicării:

Prețul pâinii

Autor: Elena Didila
WhatsApp

Cuptoarele de pâine au răsărit ca ciupercile după ploaie pe drumul dintre București și Alexabdria, relatează Romania TV într-un material filmat cu camera ascunsă. 

În încercarea de a afla care este cheia afacerii, reporterii au intrat într-unul din ele.

”Grâul noi nu reușim să îl dăm cu mai mult de 1,40 lei kilogramul. De ce nu scade prețul la pâine dacă prețul a ajuns de râs?” A scăzut și euro, a scăzut și prețul la motorină...”, a comentat proprietarul unui cuptor.

O femeie care se ocupă cu achizițiile de cereale la una dintre cele mai mari fabrici de făină din apropierea capitalei, oferă 1,60 de bani pe kilogramul de grâu asta însă cu transportul plătirt tot de furnizorii de grâu, relatează sursa citată.

Nici fermierii nu pricep de ce se scumpește pâinea în condițiile în care ei au ajuns să vândă cerealele la prețuri derizorii.

”Grâul a fost 1,30 -1,40 de lei. De ce se scumpește pâinea? Este un genocid social asupra oamenilor. Noi nu mergem să verificăm de ce se scumpește pâinea? Consumatorul românn este stăpânul nostru. Statul unde este? De ce nu se implică în această situație?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel