”Prețul la carnea de porc se va dubla”. Minea, Romalimenta: ”Mi-am făcut cruce!”. Ce spune despre explozia prețurilor de Crăciun
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a punctat în cadrul emisiunii "Totul despre bani" cele mai importante aspecte legate de masa de sărbători a românilor.

În cadrul emisiunii "Totul despre bani", ce se difuzează în fiecare zi de luni, începând cu ora 14.00, pe DC News, DC Business, precum şi pe Facebook şi YouTube, a fost invitat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta. Tema principală, pe lângă multe altele, a fost despre banii pe care îi vor da românii pentru masa de Crăciun.

De asemenea, intervenția a acoperit și subiectul produselor românești. S-a răspuns la întrebarea legată de prețurile și ofertele acestora. Tema este importantă, deoarece din ce în ce mai mulți români declară că vor să consume produse românești pe masa de sărbători.

"Am văzut și niște prețuri afirmate de unii. Mi-am făcut cruce"

"În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun că nu se poate. Chestia asta este imposibilă. Am văzut și niște prețuri afirmate de unii. Mi-am făcut cruce. Creșterea prețurilor în clipa în care consumul este mic este utopică. Din moment ce ai vândut puțin începi să faci un discount. Cum îl faci e treaba ta. O faci pentru a vinde ceva măcar în perioada asta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă, dar o direcționare a consumatorului într-o altă zonă este foarte ușor de realizat. România, așa cum a spus și primul-ministru, se bucură de o piață neagră. Cred că suntem pe primul loc în chestia asta. Cel care profită de anunțurile de creșterea prețurilor, explozia prețurilor, este cel de pe piața neagră. El care nu plătește impozite, nu plătește TVA, nu plătește nimic, scumpește și o să zică că se măresc prețurile. Este o chestie complet absurdă", a declarat Sorin Minea.

Produsele românești

Sorin Minea a adăugat "legat de produsele românești, sunt român, prefer să mănânc unele produse românești. Recunosc că nu toate, dar unele românești da. Nu e o chestie de patriotism, e o chestie de obișnuință și de gust. Pe toate statisticile pe care le-am văzut, englezii au făcut acum câțiva ani de zile prima statistică de genul acesta, declarativ fiecare cetățean își dorește să mănânce produsele din țară. În clipa care ajunge la raft prima problemă care se pune este cea a prețurilor. O creștere a prețurilor pe origine nu știu dacă va fi viabilă sau nu. S-ar putea consumatorul să spună că e sărac. Mă uit la cele românești, dar uite alea sunt mai ieftine și seamănă. Le cumpăr pe alea. În final tot ajungem la o chestie de preț, iar la noi o parte dintre cei care vorbesc de produse românești adaugă de fiecare dată ideea că noi trebuie să vindem mai scump că să ne scoatem banii. Nu mi se pare o politică coerentă."   

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel