Prețul incredibil la care se vinde o ladă de zestre pictată manual, veche de aproape 200 de ani
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: OLX
foto: OLX
Un român a scos la vânzare o ladă de zestre unică, din secolul XIX.

Un român aduce pe piață un produs inedit: o ladă de zestre din secolul al XIX-lea, confecționată din lemn masiv. Acest obiect unic, realizat manual, pare să fie o adevărată comoară, conform descrierii vânzătorului. Fiecare detaliu sculptat, fiecare pictură realizată în culori naturale adaugă unicitate și sporește valoarea acestei opere de artă care ar putea oricând să ocupe un loc de cinste într-un muzeu.

Cât cere vânzătorul pe o ladă de zestre din 1850

Trei lăzi de zestre, fabricate înainte de anul 1850, au fost scoase la vânzare în online. Două dintre acestea sunt pictate manual cu motive tradiționale, adăugând un plus de culoare și rafinament. Cea de-a treia ladă păstrează frumusețea simplă a lemnului natural, purtând pe ea patina timpului. Aceste obiecte de colecție sunt, surprinzător, scoase la licitație sau la vânzare și pe siteuri accesibile oricui, ce-i drept pentru sume deloc mici.

Dimensiunile variază între 1 și 1,2 metri lungime, permițând cumpărătorului să aleagă cufărul ideal pentru spațiul de care dispune. Prețurile sunt accesibile, începând de la 490 euro.

Aceste lăzi au fost folosite de generații de femei pentru a-și păstra zestrea pentru căsătorie și a-și marca statutul social. Fiecare ladă de zestre era unică, confecționată manual din lemn masiv și decorată cu motive tradiționale pictate în culori cât mai vii. Două dintre lăzi sunt decorate cu motive florale și geometrice, pictate manual, în timp ce a treia are un aspect pur natural și e lipsită de decorațiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel