Urmărește emisiunea live
Prețul chiriilor din Turcia a explodat. Costul a crescut cu 160% față de 2021
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)
La sfârşitul anului 2022, Turcia ocupa primul loc pe lista ţărilor care au înregistrat cea mai mare creştere a preţurilor de închiriere pentru imobile.

"Prețurile au crescut cu 160,6%, faţă de 2021"

În ultimele 12 luni, costul chiriei în Turcia a crescut în medie cu 160,6%, faţă de cifrele pentru anul 2021, acest fapt s-a datorat în mare parte cererii crescute de locuinţe în această ţară din partea cetăţenilor Rusiei şi Ucrainei, relatează TASS, citând un studiu realizat de Compania britanică de consultanţă Knight Frank şi experţi din industrie. Knight Frank LLP este o agenţie imobiliară, consultanţă imobiliară rezidenţială şi comercială fondată la Londra de John Knight, Howard Frank şi William Rutley în 1896.

"Conform rezultatelor din 2022, Turcia a devenit lider mondial în creşterea preţurilor de închiriere imobiliară. Acestea au crescut cu 160,6%, faţă de 2021. Creşterea preţurilor la proprietăţile închiriate în Turcia se remarcă din martie 2022, când un flux de cetăţeni ai Rusiei şi Ucrainei a sosit în ţară. Practic, ei cumpără şi închiriază locuinţe în Istanbul şi în zonele de staţiuni", au explicat reprezentanţii industriei această tendinţă, scrie Rador, citând gazeta.ru.

"În Antalya, preţul mediu de închiriere în 2022 a crescut de la 200-600 USD pe lună, la 2000 USD"

În acelaşi timp, preţurile de închiriere pot varia foarte mult, în funcţie de zona în care se închiriază locuinţa. De exemplu, staţiunea Antalya a demonstrat rate mari de creştere în acest segment, au explicat aceştia. "În Antalya, preţul mediu de închiriere în 2022 a crescut de cel puţin patru ori, de la 200-600 USD pe lună la 2000 USD. În Istanbul, costul minim al unui apartament sau garsonieră este de 1500-2000 USD pe lună. Mai mult, în urmă cu câţiva ani era posibil să se închirieze locuinţe pentru 1.000 de dolari", au conchis analiştii.

Pe 15 ianuarie, Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citând date de la Departamentul de Migraţie din Turcia, a relatat că ruşii au devenit principalii destinatari ai permiselor de şedere în republică. Numărul total al străinilor din această ţară cu permis de şedere a fost anul trecut de peste 1 milion 354 mii persoane. Dintre aceştia, peste 153 de mii s-au dovedit a fi cetăţeni ai Rusiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel