Preț cireșe mai 2021. Un kilogram de cireșe în piețele sucevene ajunge la 50 de lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ghiță Bizău de la Pixabay
Imagine de Ghiță Bizău de la Pixabay
Au apărut cireșele și în piețele sucevene, iar prețul unui kilogram este de 50 de lei. 

Au apărut cireșele în piețele sucevene. Nu sunt cireșe de mai autohtone, pentru că vremea e un pic întârziată, ci cireșe aduse din Grecia. Prețul este ca de trufandale, mai exact 50 lei/kg. Dacă doriți să vă satisfaceți pofta puteți cumpăra și la bucată, respectiv 1 leu/cireașa.

Comercianții de la Piața Mare spun că prețul a fost chiar și mai mare, de 80 lei/kg, dar între timp a scăzut un pic. Oamenii cumpără și cu kilogramele, dar și de 5 sau 10 lei, în funcție de cât au în buzunare. 

„Se vând, chiar și cu kilogramul, dar sunt oameni care iau de 5 lei sau de 10 lei. Pe scurt, sunt clienți”, a spus o femeie care avea la vânzare cireșe, potrivit Monitorul de Suceava.

Preț căpșuni 2021

Dacă la cireșe prețul din piață era universal, pentru căpșuni se practicau tarife diferite. Cele mai scumpe căpșuni sunt 16 lei/kg și sunt de Satu Mare, în timp ce suratele lor din Grecia se vând cu 11 lei/kg. La vânzare mai sunt și căpșune la 8 lei/kg - pentru că „sunt de ieri și nu sunt la fel de proaspete ca cele aduse azi”.

Caisele aduse din Grecia, 10 lei/kg

Piața de legume și fructe, în special, este una foarte ridicată. Roșiile oltenești sau de Galați se vând cu 12 lei/kg, strugurii sunt 15 lei/kg, pepenele galben are prețul de 15 lei/kg, caisele, aduse tot din Grecia, se vând cu 10 lei/kg, în timp ce varza românească nouă are prețul de 5 lei/kg, iar ardeiul gras se comercializează cu 12 lei/kg.

Vezi FOTO pe Monitorul de Suceava.

În luna martie, în București, un kg de cireșe era 200 de lei

În luna martie, vestea apariţiei primelor cireșe i-a făcut pe cei cu dâre de mână să se deplaseze în pieţele din Bucureşti, unde au putut achiziţiona un kilogram la prețul de 200 de lei.

Din cauza preţului extrem de piperat, la tarabele pe care erau faimoasele cireșe de martie nu s-au format cozi. Puţini au fost cei care au ales să achite suma de 200 de lei pentru un kilogram de cireșe din import. În unele locuri, preţul cireşelor depășea gramul de aur, acesta ajungând şi la 250 de lei.

Cireșele respective erau din import, țările de origine fiind cele africane, informa BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel