Presiune pe Putin să se oprească! Ergodan și însuși Kirill cer încetarea focului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis joi, într-o convorbire telefonică, omologului său rus Vladimir Putin că eforturile de pace în războiul ruso-ucrainean ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o ''viziune privind o soluţie corectă'', relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat dat publicităţii de preşedinţia turcă se arată că cei doi lideri au discutat despre coridorul pentru cereale creat pe Marea Neagră.

De asemenea, Erdogan i-a spus liderului de la Kremlin că este nevoie de paşi concreţi pentru a elibera regiunea de la frontiera siriană de militanţii kurzi, notează Agerpres.

Patriarhul rus, un susţinător înverşunat al lui Putin, cere încetarea focului de Crăciunul pe rit vechi.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill a cerut încetarea în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe rit vechi prin intermediul site-ului Bisericii Ortodoxe Ruse. Kirill a făcut un apel către toate părţile implicate în conflict şi a cerut încetarea focului prin stabilirea unui armistiţiu de 12 ore începând cu 6 ianuarie, de la prânz şi până pe 7 ianuarie, până la miezul nopţii. 

Această cerere vine în ajutorul credincioşilor pentru a putea participa la slujba Naşterii Domnului. Anul acesta este pentru prima dată când ucrainienii nu au mai vrut să sărbătorească Crăciunul pe rit vechi pentru a se delimita de ruşi. 

La această solicitare a Patriarhului Kirill nu există până acum un răspuns din partea preşedintelui Putin. 

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel