Președinții americani cu cel mai mare IQ. Cine sunt cei mai inteligenți lideri?
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Printre cei mai inteligenți președinți ai SUA se numără personalități contemporane, dar și fondatori ai națiunii. 

Să fii președintele unei națiuni precum Statele Unite ale Americii presupune multă determinare și putere de hotărâre, dar ce rol a jucat inteligența în rolul unor președinți? A fost realizat un clasament al președinților cu cel mai mare IQ, iar lista Cleverst nu este lipsită de surprize.

Bill Clinton: IQ de 159

Bill Clinton, al 42-lea președinte al Statelor Unite, a avut două mandate între 1993 și 2001. Când a fost în funcție, SUA a cunoscut cea mai lungă perioadă de creștere economică sub orice președinte care a depus jurământul.

Helen Thomas, un reporter de la Casa Albă, a spus despre el: „A adus cea mai mare prosperitate pe care am cunoscut-o vreodată și nu primește meritul pentru asta și este păcat”. Clinton a reușit să atingă cel mai mare grad de aprobare al oricărui președinte de la cel de-al Doilea Război Mondial și până în acel moment prezent, cu 60%. 

John F. Kennedy: IQ de 159,8

Cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite a fost John F. Kennedy și a ocupat această funcție între 1961 și 1963. Mandatul său a fost scurtat tragic odată cu asasinarea sa în 1963. Momentul asasinării trăiește în mentalul colectiv, datorită filmărilor și diferitelor tributuri aduse acestuia de-a lungul anilor.

Este interesant de aflat că JFK este singurul președinte romano-catolic din istoria SUA. A primit multe laude pentru abilitățile sale excelente de conducere în mijlocul crizei rachetelor din Cuba, precum și pentru înființarea Corpului Păcii. A avea un IQ de 159,8 este ceva ce impresionează oamenii până în ziua de azi.

James Madison: IQ de 160

James Madison, unul din fondatorii națiunii, a fost cel de-al 4-lea președinte al Statelor Unite și a deținut această funcție din 1809 până în 1817. A fost numit „Părintele Constituției” și mulți oameni i-au admirat abilitățile excelente de conducere. A devenit chiar primul student absolvent la Universitatea Princeton după ce a terminat facultatea cu onoruri în doar doi ani. A condus țara în războiul din 1812, a înființat banca națională și a întărit atât puterea militară, cât și cea guvernamentală. 

Thomas Jefferson: IQ de 160

Următorul pe listă, la egalitate, este tot un, tată fondator. Thomas Jefferson a fost al treilea președinte al Statelor Unite și a fost în funcție între 1801 și 1809. Era cunoscut pentru că a jucat un rol important în crearea Declarației de Independență, precum și în extinderea teritoriului SUA după achiziția Louisiana din Franța. . A fost un avocat al egalității, libertății și dreptății pentru toată lumea. La egalitate pe locul doi, Jefferson a avut și un IQ de 160.

John Quincy Adams: IQ de 175

Al șaselea președinte al Statelor Unite a fost nimeni altul decât John Quincy Adams. A deținut această funcție din 1825 până în 1829. Cunoscut popular ca JQA, a fost fiul fostului președinte și tată fondator John Adams. JQA s-a declarat împotriva sclaviei și a pledat pentru drepturi egale. El s-a numit „cel mai acut, cel mai isteț, cel mai mare dușman al sclaviei sudice care a existat vreodată”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel