Președinție Consiliu UE. Pricopie aruncă bomba: Informație falsă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Remus Pricopie
Remus Pricopie
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, precizează că exercitarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene "nu va îngheţa viaţa politică internă pentru şase luni".

"Informaţia potrivit căreia în timpul Preşedinţiei Consiliului UE guvernele nu se schimbă este falsă", scrie Remus Pricopie, duminică, pe Facebook.

El exemplifică faptul că, din 1958 şi până astăzi, 14 guverne au fost schimbate în timpul exercitării preşedinţiei rotative a Consiliului UE, din motive diverse: alegeri la termen, moţiuni de cenzură, alegeri anticipate.

VEZI ȘI "Moromeții 2" a dat lovitura anului! VOT decisiv

Pricopie precizează că cel mai recent caz ar fi în Cehia, în 2009, primul semestru.

Este un test de maturitate


"Avem şi un al 15-lea caz - Malta, în 2017, primul semestru, care a organizat alegeri anticipate (iniţial prevăzute pentru 2018) chiar în timpul preşedinţiei. În această situaţie, prim-ministrul Joseph Muscat a fost reconfirmat în funcţie", scrie rectorul SNSPA.

"Din această mică analiză ar trebui să reţinem că exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE este un test de maturitate pentru orice ţară, dar acest exerciţiu nu îngheaţă viaţa politică internă pentru şase luni", mai precizează Pricopie.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, campanie de promovare. Radu Herjeu: Incredibil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel