Președintele Zelenski a făcut anunțul! ”Planul pentru victorie, pe deplin pregătit”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află în articol ce transmite președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

CITEȘTE ȘI: Trupele lui Zelenki avansează. Un nou oraș din Rusia a fost evacuat, în urma unui atac ucrainean

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că ”planul pentru victorie” al Ucrainei pe care urmează să-l prezinte omologului său american Joe Biden până la sfârşitul lunii este ”pe deplin pregătit”, relatează AFP.

În discursul său zilnic, el a afirmat că ”toate punctele şi aspectele cheie” ale acestui plan, al cărui conţinut nu l-a detaliat încă, sunt pregătite.

Săptămâna trecută, el a declarat că se va întâlni cu Joe Biden în septembrie pentru a-i prezenta ”un plan pentru victorie” al Ucrainei împotriva Rusiei.

Calea păcii

Zelenski a afirmat atunci că este ”un set de soluţii interconectate care vor oferi Ucrainei suficientă putere, suficiente lucruri pentru a pune acest război pe calea păcii”.

În dificultate pe teren, confruntată cu o ofensivă vastă în est, Ucraina cere Occidentului autorizare să lovească în profunzime ţinte militare pe teritoriul rus şi ajutor pentru a lovi rachetele care vizează teritoriul său.

Americanii şi europenii se tem însă că acest lucru va împinge Moscova spre escaladare şi confruntare directă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel