Data publicării:

Președintele Ucrainei îndeamnă forțele armate să rămână în alertă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președintele Ucrainei îndeamnă forțele armate să rămână în alertă / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Președintele Ucrainei îndeamnă forțele armate să rămână în alertă / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, îndeamnă forțele armate să rămână în stare de alertă la frontiera de est.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îndeamnă forţele armate să rămână în alertă. El susţine că militarii ruşi ar putea reveni în orice moment la frontieră, în ciuda anunţului retragerii lor.

Ministerul rus al Apărării a transmis printr-un comunicat că soldaţii ruşi mobilizaţi au revenit la bazele lor permanente. Anunţul Moscovei nu a convins Washingtonul. Pentagonul a anunţat că este devreme să se vorbească despre plecarea forţelor ruse din apropierea Ucrainei. Iar şeful Serviciului de Frontieră de la Kiev a confirmat retragerea parțială a militarilor ruşi din Crimeea, dar nu şi de la frontiera de est a Ucrainei.

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ar fi dispus să se întâlnească pentru discuţii cu Vladimir Putin la Vatican. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Moscova nu a primit o invitaţie oficială în acest sens. Peskov a mai menţionat că Vladimir Putin este dispus să se întâlnească cu omologul său ucrainean.

Anterior, Zelenski l-a invitat pe Putin în Donbass, iar preşedintele rus l-a chemat la Moscova pentru convorbiri. Ciocnirile între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei s-au intensificat de la începutul anului, după armistiţiul din a doua jumătate a anului trecut. Aproximativ treizeci de soldaţi ucraineni au fost ucişi anul acesta faţă de 50 pe parcursul lui 2020. Insurgenţii proruşi au anunţat, la rândul lor, că cel puţin 25 de combatanţi au fost ucişi de la începutul anului, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel