Președintele ucrainean, adevărata ”armă nucleară” din casele rușilor. Gazprom i-a fost fatal
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președinte Ucraina. foto: FB
Volodimir Zelenski, președinte Ucraina. foto: FB
Volodimir Zelenski se ține de glume chiar și din poziția de președinte al Ucrainei, ultimul ”episod” fiind legat de un serial de-al său, interzis în Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat anularea bruscă de către un post de televiziune naţional rus a serialului televizat în care el a jucat înainte de a fi ales preşedinte, sugerând că acest serial a avut impactul unei "arme nucleare", informează vineri AFP, citat de Agerpres.

Postul TNT a difuzat miercuri trei episoade din serialul umoristic în care juca Zelenski, "Servitorul poporului", care este şi numele partidului său în Ucraina. Deja disponibil în Rusia pe platforme online, aceasta a fost prima difuzare la un post de televiziune naţional rus a serialului în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit subit şef de stat. Însă TNT a tăiat la montaj o glumă la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Joi, postul de televiziune deţinut de gigantul public rus Gazprom a anunţat că nu va mai difuza serialul.

"Îmi pare cu adevărat rău" pentru anularea difuzării, a declarat Zelenski în timpul unui talk-show la televiziunea ucraineană, joi seara. "Ştiţi, există cei care au arme nucleare şi cei care au 'Servitorul Poporului'", a adăugat el, adăugând că după difuzarea primelor episoade, oamenii "se vor uita în mod sigur (la celelalte) pe YouTube".

Profesorul de istorie ajuns președinte

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit brusc preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să "distrugă sistemul", strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko.

Difuzarea primelor episoade ale serialului "Servitorul Poporului" a intervenit într-un context de uşoară detensionare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, în conflict din 2014. Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin s-au întâlnit pentru prima dată luni, la Paris, pentru a evoca reglementarea conflictului din estul Ucrainei. O nouă întrevedere ar urma să aibă loc în următoarele patru luni, în acelaşi format.

Citește și:  Ucraina ar putea construi un zid cu Donbasul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel