Data publicării:

Președintele Senatului, Mircea Geoană, solicită reluarea votului în Cameră asupra OUG de recalculare a pensiilor militare

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
mircea geoana1
mircea geoana1

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, solicită reluarea votului în Camera Deputaţilor asupra OUG de recalculare a pensiilor militare şi de declară "indignat şi revoltat" că această lege a fost trecută prin "fraudă", în urma votării de către unii deputaţi ai puterii cu cartelele colegilor absenţi.

"Sunt indignat şi revoltat de atitudinea deputaţilor din coaliţia de guvernământ, care, incapabili să se mobilizeze şi să voteze Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului pe care îl susţin, sunt nevoiţi să recurgă la fraudă de fiecare dată când vine vorba de votarea unor legi deosebit de importante şi cu un profund impact social. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată de către Camera Deputaţilor la limită, cu un singur vot peste numărul necesar, iar acest vot a fost obţinut fraudulos, prin votul la două mâini, după cum semnalează reprezentanţii mass-media", spune Geoană, într-un comunicat de presă.

El aminteşte că şi legea pensiilor a fost adoptată tot prin "fraudă şi furt". "Fie deputaţii din coaliţia de guvernământ nu au curajul să-şi asume măsurile aiuristice, anti-sociale şi anti-economice ale Guvernului pe care îl susţin, fie nu sunt în stare să facă efortul minim de a veni la serviciu. Oricare din scenarii este cel adevărat, situaţia nu mai poate continua", continuă social-democratul.

Citește și:

Un nou scandal în Camera Deputaţilor. Ordonanța privind recalcularea pensiilor militarilor, votată fraudulos. Opoziţia va contesta decizia la Curtea Constituţională – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel