Data publicării:

Președintele Poloniei apelează la o metodă inedită pentru a discuta cu Putin. Obicei vechi din antichitate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președintele Poloniei apelează la o metodă inedită pentru a discuta cu Putin. Obicei vechi din antichitate / Sursă foto: Captură Facebook Andrzej Duda
Președintele Poloniei apelează la o metodă inedită pentru a discuta cu Putin. Obicei vechi din antichitate / Sursă foto: Captură Facebook Andrzej Duda
Un oficial polonez a dezvăluit modul în care Andrzej Duda, președintele de la Varșovia, va încerca să aibă o discuție cu Vladimir Putin.

Vizita președintelui polonez Andrzej Duda la Beijing, la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, va fi folosită ca o altă oportunitate pentru discuții diplomatice cu președintele rus Vladimir Putin despre Ucraina, a dezvăluit Jakub Kumoch, șeful Biroului prezidențial de Politică Internațională.

„În diplomație se caută o soluție nu numai în relațiile bilaterale, ci și prin încercări de implicare a unei terțe părți”, a spus Kumoch în timpul unui interviu la postul polonez TVP, miercuri.

Deocamdată, au fost confirmate discuțiile dintre Andrzej Duda, președintele chinez Xi Jinping și șeful Comitetului Olimpic Internațional, despre care Kumoch crede că ar putea juca „un anumit rol”.

„Totul se petrece în perioada olimpică; chiar și în antichitate exista obiceiul de a suspenda conflictele pe durata perioadei”, a mai zis acesta.

Kumoch a mai menționat că mai mulți lideri din țările fostei URSS vor fi prezenți la Beijing, vor fi la curent cu situația și vor avea contact direct cu Putin.

El a adăugat că acțiunile lui Duda vor fi o încercare de a ajunge pe Putin într-un mod diferit, deoarece până acum a refuzat să cedeze cererilor occidentale de a se retrage de la granița cu Ucraina. Potrivit lui Kumoch, mulți alți lideri se bazează, de asemenea, pe asistența lui Xi Jinping în această problemă.

Duda este așteptat să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing, în ciuda faptului că Jocurile au fost boicotate diplomatic de mai multe state occidentale din cauza încălcărilor drepturilor omului în China. Printre statele care boicotează Jocurile Olimpice se numără Statele Unite, Australia, Regatul Unit, Canada, Japonia, Danemarca și Țările de Jos, scrie RMX.

„Cutuma internațională“ încălcată de Putin de două ori. Hartmann: Următoarele 15 zile reprezintă o eternitate

 

H.D. Hartmann, analist de politică externă a fost invitat în emisiunea Geostrategica, la DC News, unde a explicat modul în care Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a încălcat de două ori o cutumă internațională.

„Să nu uităm, însă, că aveam un eveniment care începe săptămâna aceasta, pe 4 februarie, deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Este o cutumă internațională care spune că atunci când sportul vorbește armele tac. În general, în timpul olimpiadelor, războaiele încetează sau nu se deschid. Cu toate că avem un pattern (n.r. tipar) de provocare. Aveam Georgia, în 2008, exact în timpul Olimpiadei de la Beijing și avem anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea, în 2014, care a fost după Olimpiada de la Soci.

Deci, fără discuție că existe un pattern de încălcare a acestei cutume universale a păcii în timpul olimpiadelor, dar eu nu cred că se va întâmpla ceva, în timpul olimpiadei, până pe 20 februarie. Avem încă 15 zile de tratative, iar în diplomație și politică 15 zile reprezintă o eternitate“, a precizat H.D. Hartmann (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel