Data publicării:

Președintele palestinian condamnă crimele comise printre civili, atât în Israel, cât și în Gaza

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat joi violența împotriva civililor în contextul atacului devastator comis de luptătorii Hamas asupra Israelului și bombardamentului continuu al Fâșiei Gaza de către avioanele israeliene, ca ripostă, transmite Reuters.

Conform agenției oficiale de știri din Palestina, Wafa, Abbas a declarat: "Respingem practicile care implică uciderea sau abuzurile asupra civililor din ambele părți, deoarece acestea contravin principiilor morale, valorilor religioase și normelor dreptului internațional."

Situația umanitară din Gaza este „îngrozitoare”, cu alimente și apă limitate, ce „se epuizează rapid”, a declarat joi Brian Lander, șeful adjunct pentru situații de urgență al Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Agenția ONU este pe teren și „răspunde și oferă hrană miilor de oameni care au căutat adăpost în școli și în alte părți ale teritoriului. Acestea se vor epuiza curând”, a avertizat Lander, citat de CNN.

„Nu avem acces la Fâșia Gaza care a fost închisă. Căutăm să ne asigurăm că avem mijloace pentru a livra alimente și apă acestor oameni pe măsură ce criza evoluează”, a spus Lander.

Lander a spus că PAM este „foarte îngrijorat” de modul în care situația va evolua, în special dacă situația umanitară nu este abordată.

„Oamenii care caută adăpost și se străduiesc să supraviețuiască în acest mediu vor ajunge în situații din ce în ce mai rele pe măsură ce trece timpul. Și cred că îngrijorarea noastră este că, dacă nu vom putea accesa acele comunități, oamenii care au nevoie, populația civilă, se vor confrunta cu o situație extremă, atât în ceea ce privește hrana pentru a supraviețui, apa pentru a supraviețui și celelalte servicii”, a adăugat el.

Lander a spus că PAM le cere părților „să respecte dreptul internațional umanitar pentru a permite ca acele provizii să fie aduse comunităților care au nevoie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel