Data actualizării:
Data publicării:

Președintele Palestinei cere intervenția imediată a ONU pentru „stoparea agresiunilor Israelului”, avertizând asupra unei „catastrofe umanitare în Gaza”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @ganzevayna1
FOTO: Freepik @ganzevayna1
Președintele palestinian Mahmoud Abbas a făcut un apel către Națiunile Unite pentru a interveni imediat și a preveni producerea unei catastrofe umanitare din cauza "agresiunii israeliene în curs, în special în Gaza", potrivit agenției de știri oficiale WAFA, citată de Reuters.  

Vestea vine după ce gruparea Hamas a anunțat că e deschisă la negocieri de armistițiu cu Israelul, la aflarea veștilor despre planurile de ripostă ale lui Netanyahu.

Moussa Abu Marzouk a declarat pentru Al Jazeera într-un interviu telefonic că militanții Hamas sunt deschiși la "discuții de acest fel" și la "toate dialogurile politice" atunci când a fost întrebat dacă grupul islamist este dispus să discute un posibil armistițiu.

Aripa armată a Hamas a declarat, tot luni, că va începe să execute civilii captivi în schimbul oricărui nou bombardament israelian asupra caselor civile, fără avertisment prealabil, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei Hamas, Abu Obaida, a declarat că a acționat în conformitate cu instrucțiunile islamice, ținând captivii israelieni în siguranță și sănătoși. Cu toate acestea, pe rețelele de socializare apar imagini terifiante cu violuri și bătăi asupra civililor luați ostatici. 

El a condamnat Israelul pentru că intensifică crimele asupra civililor din Fâșia Gaza, menționând o serie de bombardamente fără avertisment.

Israelul a ordonat luni sistarea 'imediată' a aprovizionării cu apă a Fâşiei Gaza în cadrul unui 'asediu total' al teritoriului controlat de Hamas. Urmarea pare scrisă: 'Israelul va lansa cea mai mare operaţiune combinată (aeriană/terestră/maritimă/spaţială) din istorie în Fâşia Gaza', susţine pe X (ex-Twitter) John Spencer, expert la Modern War Institute al Academiei americane West Point.

Netanyahu: Vom trece la un atac masiv

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a susținut, luni seară, un discurs în fața națiunii.

„Noi mereu știam cine este Hamas. Acum toată lumea știe. Hamas este Daesh (Statul Islamic). Acest inamic a vrut război și va primi un război. În aceste momente vom trece la un atac masiv împotriva Hamas, cum nu a mai fost până acum.

Vom fortifica celelalte fronturi, la granița cu nordul. Îi binecuvântez pe toți soldații care se sacrifică în acest moment ca să apere statul.

Când suntem unificați, câștigăm! Poporul este unificat și acum politicienii trebuie să se unească!

Dragi cetățeni ai Israelului, orice loc în care funcționează Hamas o să fie distrus. Deja se întâmplă în acest  moment și se va întâmpla și în continuare. Sunt într-o legătură continuă cu președintele Biden și doresc să-i mulțumesc pentru suportul acordat, pentru cuvinte și fapte. Un portavion american este în drum spre zona noastră. Vreau să mulțumesc liderilor din lume“, a spus premierul Netanyahu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel