Data publicării:

Președintele Mexicului postează o fotografie cu ceea ce spune că este un spirit

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador. Sursa Agerpres
Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador. Sursa Agerpres
Potrivit președintelui Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, în jurul nostru există ființe ”mistice” și pentru a întări această credință acesta a împărtășit o fotografie cu ceea ce pretindea a fi o creatură asemănătoare unui spirit denumit ”alux”.

Sâmbătă, președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a postat pe Twitter o imagine cu ceea ce el a pretins a fi o aluxă – un spirit de pădure, care face răutăți, din tradiția mayașă. Este obișnuit ca unii credincioși să lase mici ofrande în încercarea de a potoli spiritele neplăcute despre care se crede adesea că fură obiecte, scrie Global News.

”Totul este mistic”, a scris Obrador în spaniolă.

În fotografia întunecată, se vede o siluetă neclară, stând într-un copac. Capul acesteia pare a fi acoperit cu ceva iar ochii par a fi două stele.

Tweetul președintelui  a devenit viral fiin distribuit de peste 8.000 de ori.

Deși Obrador a spus că fotografia a fost făcută de un inginer miercuri, se pare că imaginea este mult mai veche decât atât. USA Today a raportat că fotografia a fost distribuită online în februarie 2021, când un bărbat a spus că a văzut creatura necunoscută într-un parc din Manchester, Anglia, potrivit The Guardian.

A doua zi, instituțiile de presă mexicane au spus că fotografia este a unei ”vrăjitoare” în Nuevo León, în nord-estul Mexicului, conform USA Today.

Vechea civilizație maya a atins apogeul de la 300 d.Hr. la 900 d.Hr. în peninsula Yucatán și în părțile adiacente ale Americii Centrale, dar descendenții mayași încă trăiesc pe peninsulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel