Data publicării:

Președintele Macron cere Israelului să nu mai bombardeze civili

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele francez Emmanuel Macron a comentat asupra informațiilor venite din Gaza.

Într-un interviu acordat BBC, președintele francez Emmanuel Macron a cerut Israelului să înceteze bombardamentele asupra civililor din Gaza, care au provocat numeroase victime. El a declarat că nu există nicio justificare sau legitimitate pentru aceste atacuri.

"Împărtășim durerea (Israelului). Și împărtășim dorința lor de a scăpa de terorism. Dar de facto, astăzi, civilii sunt bombardați. Acești bebeluși, aceste femei, acești bătrâni sunt bombardați și uciși. Nu există “nicio justificare” și “nicio legitimitate pentru acest lucru. Prin urmare, îndemnăm Israelul să se oprească”, a spus el, conform Agerpres.

Regulile trebuie respectate

 

El a adăugat că Israelul, ca democrație, trebuie să respecte regulile internaționale de război și dreptul internațional umanitar în lupta sa împotriva terorismului. El a evitat să se pronunțe asupra unei posibile încălcări a dreptului internațional de către Israel, spunând că el este “șef de stat”, nu “judecător”.

Președintele francez a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că violența din Gaza va genera resentimente în regiune. El a reiterat apelul său pentru o încetare a focului, după o conferință umanitară organizată la Paris, la inițiativa sa.

Pauza umanitară, singura soluție

 

“Nu există altă soluție decât o pauză umanitară mai întâi” pentru a ajunge la o “încetare a focului, care va proteja toți civilii care nu au nimic de-a face cu teroriștii”, a insistat el. “Este imposibil de explicat că vrem să luptăm împotriva terorismului ucigând oameni nevinovați”, a subliniat în continuare președintele francez.

Potrivit Ministerului Sănătății al Hamas, 11.078 de persoane, dintre care 4.506 copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel