Data publicării:

Președintele Iranului pleacă în Turcia, pentru o întâlnire oficială cu președintele Erdogan 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, va efectua o vizită oficială în Turcia, acolo unde se va întâlni cu Tayyip Erdogan. 

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat reporterilor că omologul său iranian Ebrahim Raisi va vizita Turcia la sfârșitul lunii noiembrie pentru a purta discuții despre Gaza și că va participa, de asemenea, la un summit al țărilor musulmane la Riad, la sfârșitul acestei luni.

Adresându-se vineri reporterilor la zborul său de întoarcere din Kazahstan, Erdogan a spus că nu va mai exista încredere în sistemul global dacă Israelul nu va fi oprit și tras la răspundere pentru ceea ce el a descris drept „crimele de război și încălcările drepturilor omului”, relatează Reuters. 

El a mai spus că Organizația pentru Cooperare Islamică (OCI) va face eforturi pentru o încetare a focului și va discuta despre condițiile unei astfel de mișcări în timpul summitului său de la Riad de la sfârșitul acestei luni.

Erdogan a criticat, din nou, Uniunea Europeană

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat de asemenea că Uniunea Europeană (UE) nu a adoptat o poziție corectă cu privire la războiul Israel-Hamas și la situația din Gaza și, ca urmare, încrederea în blocul comunitar a fost „profund zdruncinată”, au informat sâmbătă postul Haberturk. 

Sprijinul arătat de țările europene față de Israel a rezultat din „datoriile lor” față de Holocaust, a adăugat Erdogan în comentariile adresate reporterilor. 

Președintele turc Tayyip Erdogan a făcut recent și una dintre cele mai controversate afirmații de la începutul conflictului din regiune. Acesta a spus că gruparea militantă palestiniană Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare care luptă pentru a proteja pământurile palestiniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel