Președintele Iohannis, lăudat că a dat Miami pe Neptun. ”Superb gest de patriotism pe care îl aplaud. Nu s-a dus la Monaco, nu s-a dus în Mykonos”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis, Paris/ presidency
Klaus Iohannis, Paris/ presidency
Președintele Klaus Iohannis s-a remarcat prin destinațiile alese pentru a-și îndeplini atribuțiile de reprezentativitate în politica externă. 

Adesea singur, însoțit doar de soția sa, Carmen Iohannis, și SPP, președintele țării a plecat în destinații exclusiviste, de multe ori la bordul unui avion privat de lux. ”Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică” spunea președintele Klaus Iohannis, când s-a întors din Emiratele Arabe și turneul din Africa, la bordul unui Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet. Restul delegației n-a avut loc în avion, a mers cu un avion de linie. 

În 2023, deplasările externe ale președintelui în Africa, America de Sud și Asia au costat 8 milioane de euro, Guvernul suplimentându-i fondurile președintelui cu 1,5 milioane de euro. 

Pe final de mandat, după ce a văzut țara întreagă, fără un bilanț al reușitelor, președintele Klaus Iohannis ”s-a întors acasă”. Nu o dată, el a fost fotografiat în timpul săptămânii petrecându-și timpul în natură, la drumeții sau la golf. Asta deși Administrația Prezidențială susține că președintele Klaus Iohannis nu a avut nici măcar o zi de concediu. 

În emisiunea „Miercurea Neagră” de la DC News TV, Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a se întoarce în România și de a petrece timp la Marea Neagră în loc să participe la o recepție a șefilor de stat și de guvern în Washington, în timpul Summit-ului NATO.

”Superb gest de patriotism pe care îl aplaud”

Bogdan Chirieac a început discuția cu o observație despre decizia președintelui Klaus Iohannis:

„Am văzut că s-a dat pe flightradar24.com că avionul cu piscină a lui Klaus Iohannis a plecat de la Washington, când nu s-a mai dus la recepția șefilor de stat, și s-a oprit la Constanța. Președintele s-a dus la Neptun, ce părere aveți? Mie mi se pare un superb gest de patriotism pe care îl aplaud... 

Vezi continuarea (+VIDEO) pe DCNEWSTV

Claudiu Năsui, deputat USR, a fost cel care a acuzat că președintele Klaus Iohannis nu a participat în SUA, la dineul oferit de Joe Biden, ca să mai prindă o zi la plajă în Neptun. Conform acestuia, avionul privat al președintelui nu s-a întors nici la Sibiu, ca să o lase pe Carmen Iohannis, nici la București, ci în Constanța, presupunerea fiind că s-a dus în vacanță la Neptun. ”Acesta e traseul avionului privat de lux închiriat din banii dumneavoastră (că tot v-au crescut taxele de trei ori în ultimii 2 ani).”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

”Președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului” spunea Administrația Prezidențială când explica cum președintele Klaus Iohannis nu a avut nicio zi de concediu. Deci, cu siguranță, pe plajă în Neptun nu a făcut altceva. 

Ironiile oricum curg peste tot cu privire la vacanțele președintelui, al cărui start de mandat prezidențial a început cu explicațiile provenienței celor șase case ”din meditații”, după cum afirma președintele, care le spunea celor care nu au reușit financiar astfel că au avut ”ghinion”. 

Acum, președintele se pare că-și caută un nou loc de muncă, deși scenariul tinde să meargă tot mai mult către cel pe care l-am lansat acum ceva timp în DCNews, când scriam că nu vedem cea mai simplă variantă, încercând să-i căutăm funcții care mai de care președintelui, respectiv simpla pensionare, care s-a și întâmplat între timp. 

Și dacă vă întrebați unde este astăzi președintele, aflați că este la Paris. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel