Zi decisivă pentru viitorul Guvern! Iohannis face ultima mutare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la Palatul Cotroceni, cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE şi grupul minorităţilor naţionale, în vederea desemnării premierului.

Consultările vor începe la ora 11,00 - cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) şi vor continua cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) - de la ora 11,30, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) - de la ora 12,00 şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale - de la ora 12,30.

Luni, şeful statului a avut consultări cu PSD şi PNL. PSD a propus varianta ca Liviu Voinea să fie desemnat premier şi un guvern politic. Preşedintele social-democraţilor şi-a exprimat speranţa că propunerea viceguvernatorului BNR pentru funcţia de prim-ministru va fi susţinută de colegii din coaliţia de guvernare.

În schimb, PNL a precizat că este de acord cu varianta unui guvern şi a unui premier tehnocrat, aşa cum a propus preşedintele Klaus Iohannis. Liberalii au renunţat la ideea organizării de alegeri anticipate, în contextul în care majoritatea partidelor parlamentare nu au fost de acord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel