Președintele Finlandei, după o discuție la telefon cu Putin: Are un alt tip de comportament. Asta îi face mai periculoși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Președintele Finlandei susține că vede schimbări în comportamentul lui Vladimir Putin.

Președintele finlandez Sauli Niinistö a declarat duminică că a văzut recent schimbări în comportamentul președintelui rus Vladimir Putin, spunând că acum sună mai „decisiv” decât în ​​trecut, scrie Politico.

Niinistö, care a fost în contact strâns cu Putin, și-a amintit de un schimb pe care cei doi l-au împărtășit la telefon. În timpul unuia dintre apelurile obișnuite, Niinistö a spus că l-a respins împotriva lui Putin, apărând pentru suveranitatea țării sale. Atunci Putin a schimbat tonul, a spus el, apoi a început să citească „oficial” lista de cereri.

Președintele Finlandei, despre Putin: Vrea să fie foarte hotărât

“Aceasta a fost o schimbare în comportamentul său și vreau să ghicesc, și de aici bănuiesc că vrea să fie foarte hotărât, vrea să pară că este unul. A fost un alt tip de comportament”, a spus el în timpul unui interviu în cadrul unei emisiuni de la CNN.

De zeci de ani, Finlanda a păstrat un echilibru delicat în relația cu Rusia, fiind invadată de Uniunea Sovietică în 1939. Țara, care se învecinează cu Rusia, a rămas neutră pe tot parcursul Războiului Rece, nefăcând parte nici din Pactul de la Varșovia, nici din NATO.

Acest echilibru delicat, totuși, s-ar putea înclina dacă Rusia ar invada Ucraina, pe care președintele Joe Biden și alții din Occident au descris-o ca pe o amenințare iminentă. În timp ce Niinistö a subliniat că țara sa nu plănuiește o schimbare dramatică în relația sa cu Rusia, el a sugerat că acțiunile Rusiei îi fac pe finlandezi să regândească aderarea la NATO.

”Nu ne este frică de tancurile rusești”



”De asemenea, depinde foarte mult de ce se întâmplă de fapt în Ucraina și de cum se va comporta Rusia după aceea.”, a spus el, adăugând: ”Dacă Rusia vede o poveste de succes pentru ei, asta îi face mai periculoși.”

Cu toate acestea, el a subliniat că Finlanda nu se simte amenințată de Rusia deocamdată.

”Finlanda este o democrație stabilă. Suntem membru al Uniunii Europene și parte din Occident”, a continuat Sauli Niinistö. A conchis: ”Nu ne este frică de tancurile rusești care trec brusc granița cu Finlanda.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel