Președintele Ecuadorului a fost operat în Statele Unite ale Americii
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
În imagine, Guillermo Lasso, președintele Ecuadorului
În imagine, Guillermo Lasso, președintele Ecuadorului
Președintele din Ecuador a fost operat în Statele Unite ale Americii din cauza cancerului dezvoltat la nivelul feței. 

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a suferit cu succes o intervenţie chirurgicală în Statele Unite pentru tratarea unui melanom recent diagnosticat, a anunţat sâmbătă guvernul, relatează AFP și Agerpres. Preşedintele a declarat marţi, cu puţin timp înainte de a decola către Houston, Texas, că urmează să facă analize pentru această formă de cancer de piele, despre care a afirmat că nu-i pune viaţa în pericol.

"A suferit o intervenţie chirurgicală suplimentară, de natură preventivă, care a fost încununată de succes", potrivit unui comunicat al guvernului.

Şeful statului a confirmat personal în aceeaşi zi pe Twitter declarând: "Operaţia de îndepărtare a melanomului situat pe pleoapa dreaptă inferioară a avut succes".

"Sunt sănătos şi mă voi întoarce astăzi în Ecuador pentru a-mi continua îndatoririle", a adăugat el.

Guillermo Lasso, în vârstă de 66 de ani, a fost operat anterior în Ecuador, pe 29 iulie, pentru a îndepărta un carcinom de pe aceeaşi pleoapă, după care i s-a făcut o biopsie.

Nu este prima dată când se operează în SUA

În urmă cu patru zile Reuters informa că înaltul demnitar pleacă spre SUA pentru tratament. Lasso, un fost bancher și om de afaceri care a preluat mandatul în mai a anului trecut, a suferit o intervenție chirurgicală pe 29 iulie pentru a îndepărta un carcinom din partea inferioară a pleoapei, dar va continua cu mai multe analize la recomandarea medicului său, a spus el într-o presă. briefing înainte de a pleca spre Houston, marți seara.

Este a doua oară când Lasso călătorește în Statele Unite pentru probleme de sănătate. În iunie 2021, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta un chist din partea inferioară a spatelui.

Preşedintele Ecuadorului a decis reducerea preţului la carburanţi cu 10 cenți pe galon în urma protestelor masive

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunţat duminică o reducere a preţurilor la carburanţi într-o proporţie totuşi inferioară celei solicitate de mii de indigeni care protestează şi blochează o parte a ţării de două săptămâni, relatează AFP. 

”Am decis să reduc preţul benzinei cu 10 cenţi (de dolar) pe galon (3,78 litri) şi preţul motorinei tot cu 10 cenţi pe galon”, a afirmat preşedintele ecuadorian într-o alocuţiune radio-televizată.

Anterior, ministerul ecuadorian al Energiei anunţase că producţia de petrol din Ecuador este la un nivel critic şi că va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele şi blocadele vor continua în ţară.

Producţia de petrol este la un nivel critic, după aproape două săptămâni de proteste indigene împotriva costului ridicat al vieţii, cu baraje şi blocade rutiere în 19 din cele 24 de provincii ale ţării, potrivit ministerului, scrie Agerpres.

Revoltă la o închisoare ecuadoriană

În mai, cel puţin 43 de deţinuţi au murit în timpul unor confruntări între bande rivale care au avut loc luni într-o închisoare din Ecuador de unde alţi circa o sută de deţinuţi au reuşit să evadeze profitând de violenţe, informează marţi AFP, citat de Agerpres.

"Patruzeci şi trei de deţinuţi au murit, până la ora actuală", a anunţat biroul procurorului general pe contul său de Twitter, în timp ce ministrul de interne ecuadorian Patricio Carillo a anunţat, în timpul unei conferinţe de presă, 41 de morţi. Vezi articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel